Annonse
HjemElbilerFørste serieproduserte Cupra Born er laget

Første serieproduserte Cupra Born er laget

En knapp uke etter at prisene ble klare for Cupra Born, har bilen endelig gått inn i serieproduksjon.

I tilknytning til Genève Motor Show i 2019 viste Seat fram en elbil som rett og slett ble kalt en «game changer».

Elbilen, satt sammen på den nye MEB-plattformen til Volkswagen-gruppen, hadde forførende linjer og skulle rett inn i segmentet til andre planlagte MEB-biler ‒ for eksempel Volkswagen ID.3 og ID.4.

Navnet Seat hadde gitt bilen var El Born, men det betydde ikke «elektrisk født». Seat liker nemlig å gi sine modeller navn etter spanske steder, og El Born finner vi i Barcelona.

De som har besøkt den katalanske hovedstaden har mest sannsynlig også vært innom dette distriktet, som ligger rett ved siden av den berømte katedralen og ikke så veldig langt unna populære La Rambla.

Saken fortsetter under Annonsen

Elbilen skulle altså være like trendy som El Born, og den var også utviklet i Barcelona hvor Seat holder hus.

Men den skal ikke produseres i Barcelona, og den heter ikke en gang Seat El Born.

For siden har den byttet både merke og navn, og heter nå Cupra Born. Cupra er som kjent et nytt merke som Seat har etablert, og Cupra blir deres andre egne modell etter Formentor. Den blir også det unge merkets aller første elbil.

Seat har sin egen fabrikk litt utenfor Barcelona, men siden dette er en MEB-bil og de fleste elbilekspertene til Volkswagen-gruppen er lokalisert i Zwickau, skal Cupra Born produseres der.

Og det ved siden av en rekke nye og populære MEB-biler ‒ Volkswagen ID.3, Volkswagen ID.4, Audi Q4 e-tron og Audi Q4 Sportback e-tron. Zwickau-anlegget i Tyskland har for øvrig en årlig produksjonsgrense på 330.000 biler.

Startskuddet for serieproduksjonen av Cupra Born har nå gått, og på plass under den store begivenheten var også Cupra-sjef Wayne Griffiths.

‒ Med sitt emosjonelle design og elektriske sportslighet er Cupra Born impulsen til selskapets transformasjon, og starten på Cupras elektriske offensiv, sier Griffiths.

‒ Å produsere vår første 100 prosent elektriske modell i Europas største fabrikk for elektriske biler vil gi verdifull lærdom når vi skal bygge elbiler i Martorell fra 2025 og framover. Ambisjonen vår er å produsere mer enn 500.000 urbane elbiler i året for forskjellige konsernmerker.

I forrige uke ble altså prisene rundt Cupra Born offentliggjort, og den internasjonale lanseringen skjer på samme tid Automobile Barcelona starter senere i dag (30. september).

Cupra håper at Born skal utgjøre 20 prosent av det samlede salget når den er på plass i november, og markerer starten på Cupras overgang til et helelektrisk merke som de skal være i 2030.

Cupra Norge har åpnet for ordinært salg av den kommende elbilmodellen, som har fått en startpris på 307.000 kroner.

Og den bør altså ikke være altfor langt unna, for som bildene under viser har den endelig gått inn i masseproduksjon ‒ to og et halvt år etter den skapte furore i Genève.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse