Ford viser fram en ny Nugget, og denne kan fås med et solcellepanel på taket. (Fotos: Ford)

Fords nye camper med solcelle på taket

Det er på gang en ny Ford Transit-basert camper, og den kan fås med et solcelle-tak helt på toppen. Se bilder.


Ford kan selvsagt ikke lansere en ny generasjon med Transit og Tourneo Custom uten at de også tenker på campingfolket, og da er det en modell som gjelder ‒ Nugget.

Denne kom i 2019, og det er nesten ikke måte på hva den nye forbedrer ‒ for den er ifølge Ford Europa både smartere og mer allsidig enn før. Og ja, den blir også litt mer elektrifisert.

‒ Nugget handler om å hjelpe eiere med å oppdage nye steder – og med den ekstra komforten, tilkoblingen og PHEV-alternativet til den nye modellen, kan de nå lenger enn noen gang, sier Hans Schep, daglig leder. Ford Pro, Europa.

‒ Kunder forteller oss at de bruker Nuggets som familiebiler, for å få venner og sykler til neste løype, eller som en mer spennende form for pensjonisttilværelse ‒ så vi designet vår nyeste Nugget for å gjøre alt.

Den nye generasjonen Transit Custom Nugget blir i første omgang lansert med en EcoBlue-motor, men etter hvert skal den også dukke opp som en ladehybrid løftet fra Ford Kuga Plug-In Hybrid. Denne har 232 hk og et batteri på 11,8 kWh.

Ford utnytter altså de nye Transit og Tourneo Custom, og dette gjør nye Nugget til en enda bedre camper enn tidligere. Og som vanlig har de fått hjelp av spesialistene fra Westfalia.

Ikke bare har den duoen økt kvaliteten på ting, men det er også et redesignet boareal med separate soner for matlaging, opphold og soving.

Ford sier at den unike interiørdesignen betyr at selv med to dobbeltsenger satt opp, kan bobilfolket bevege seg rundt i kabinen, lage mat eller gå inn og ut av kjøretøyet uten å forstyrre hverandre.

Det høres jo veldig bra ut.

Sitteområdet til Transit Custom Nugget kan ifølge Ford enkelt gjøres om til spise- og soveområde når bilen er parkert, og i tillegg til enda mer lagringsplass er det funksjoner som dette:

  • Oppvarmede roterende kapteinstoler for fører og passasjer foran
  • Unik 3-seters bakbenk med valgfri oppvarming gjør at fem passasjerer kan reise komfortabelt
  • Nye høyttalere og USB-C-porter som standard for passasjerer på bakbenken
  • Et optimalisert kjøkken med L-formet planløsning gjør matlagingen mer behagelig, og som kombinerer den nye integrerte koketoppen og oppvaskbenken som også byr på varmtvann

Det er en rekke nye løsninger, og camperen kommer også med et bakmontert varm/kald dusjuttak, og selvsagt byr en slik utgave også på et vippetak.

Nye Nugget byr selvsagt også på ting som trådløs mobillading, et trådløst nettverk via 5G og en 7-tommers TV ‒ og for å sikre at man har strøm nok så er det mulig å få den med et solcelletak. Det tipper vi mange går for.

Og ja, det er mulig å styre ting som LED-belysningen og andre kabinfunksjoner gjennom en Bluetooth-aktivert app som gjør smarttelefonen om til en fjernkontroll.

Ford sier at den nye Transit Custom Nugget med en 170 hk sterk EcoBlue-motor skal på plass i løpet av våren, mens ladehybriden skal komme 12 måneder senere.

Lenge før det kan du sjekke ut den nye camperen, for her er bildene av nye Nugget:

Les også:

Les mer om:

Nyheter