Annonse
Hjem Nyheter Ford-modell gjør comeback

Ford-modell gjør comeback

Ford Puma er tilbake, og nå som en SUV full av teknologi.

Puma er faktisk noe så uvanlig som en europeisk Ford-modell, og kom tilbake i 1997. Men salget tok aldri av, så produsenten droppet modellen etter fem år.

Men denne pumaen våkner altså til liv igjen, og gjenoppstår som en kompakt SUV-modell med Fords nye design-retning.

For det er ingen tvil om at dette er en mer høyreist søster av den nye Fiesta, med lignende linjer og frontlykter.

Men dette er altså en kompakt SUV, noe som også betyr høy sittestilling ‒ og et spesielt bagasjerom.

Saken fortsetter under Annonsen

Det er på 456 liter, og byr på flere løsninger som inkluderer Ford MegaBox, et dypt og fleksibelt oppbevaringsrom hvor det er mulig å frakte opp til 115 centimeter lange gjenstander i oppreist posisjon.

Her har de plassert to golfbager ved siden av hverandre for å illustrere løsningen.

Ikke overraskende kommer også nye Puma med Fords mildhybridsystem kombinert med den 3-sylindrede 1.0-liters EcoBoost-bensinmotoren, en løsning som allerede sitter i diverse modeller ‒ inkludert nye Fiesta.

Mildhybridsystemet kan levere opp mot 155 hestekrefter, og bidrar ifølge Ford til å redusere forbruket med opptil 9 prosent.

Og Ford følger dette opp med en rekke teknologiske løsninger, og ved hjelp av 12 ultrasoniske sensorer og to kameraer har den en rekke løsninger fra Ford Co-Pilot 360.

‒ De mange teknologiene som kan fås med nye Puma er helt enestående i segmentet. Alt fra trådløs lading til kø-assistenten sørger for å gjøre kjøreturen med Ford Puma til en praktisk, komfortabel og intuitiv opplevelse, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Den er altså utstyrt med en rekke førerassistenter som gjør kjøringen tryggere og enklere, og mange vil nok sette pris på parkeringsassistenten hvor bilen plasserer seg selv i luka og et 180-graders ryggekamera.

En annen ting mange vil sette pris på er handsfree-løsningen for å åpne bakluka, som kan gjøres ved å sveipe foten under bilen. Slik som dette bildet viser:

Berg nevnte massasje og trådløs lading av mobilen, og den kommer også med FordPass Connect som kobler de i bilen til nettet i tillegg til en drøss med andre moderne løsninger.

Ford Norge opplyser at salget starter til høsten, og Puma skal produseres på Fords fabrikk i rumenske Craiova.

Her er flere bilder av nye Ford Puma:

Les også:

Forrige artikkelFramtidens M-modell
Neste artikkelQ7 med nytt design

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,778FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker