- Annonse -
HjemElbilerFord med 8-seters elbil

Ford med 8-seters elbil

Ford Pro viser fram en ny elektrisk flerbruksbil, E-Tourneo Custom.

Det er travle tider over hos Ford Pro. De skal nemlig introdusere fire kommersielle elbiler i Europa innen utgangen av 2024, og totalt skal Ford Europa komme med sju nye elektriske modeller de neste årene. Det inkluderer en mellomstor crossover og en elbilversjon av Ford Puma.

- Annonse -

For Ford Pros del handler det om de litt større og kommersielle biler, slik som E-Transit og E-Transit Custom. Og ikke minst en ny helelektrisk utgave av Tourneo.

‒ Nye E-Tourneo Custom representerer en helt ny standard i dette segmentet. Både den elektriske rekkevidden, komforten, ytelsen, kjøreegenskapene, brukervennligheten og de digitale tjenestene og løsninger den kommer med, gjør dette til en svært aktuell stor elbil for mange norske kjøpere, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

‒ Dette er en game-changer, slår han fast.

Ford har ikke sagt noe om den totale vekten til den nye flerbruksbilen, men opplyser at den blir godkjent for en hengervekt på hele 2.000 kilo og kan også frakte en masse bagasje.

- Annonse -

Og den kan altså frakte opptil åtte personer fordelt på tre seterader, og Ford opplyser at den kommer med fleksible bakseter montert på skinner.

Andre løsninger inkluderer elektriske sidedører, et premium B&O lydsystem, digitale nøkkelkort, panoramatak og et innovativt ratt som kan foldes til et lite bord.

‒ Om den brukes til persontransport, i næring eller av den aktive storfamilien så byr den helelektriske E-Tourneo Custom på avanserte digitale tjenester, lekkert design og en rekke luksuriøse løsninger som vil gjøre kjøreturen enda mer komfortabel, sier general manager i Ford Pro Europa, Hans Schep.

‒ Tourneo-merkevaren har alltid stått for plass og brukervennlighet. Nå utvider vi dette til også å inkludere elbilkjøperes ønske om ytelse og komfort.

- Annonse -

Rekkevidde er som kjent viktig, og Ford sier at E-Tourneo Custom får de samme energitette battericellene som Ford F-150 Lightning har plassert i en 74 kWh utnyttbare batteripakke. Dette gir en forventet rekkevidde på opptil 370 kilometer, opplyser Ford.

Når det gjelder lading åpner E-Tourneo Custom for 125 kW hurtiglading og 11 kW hjemmelading, og sistnevnte åpner for et fulladet batteri på under åtte timer. Altså er det mulig å fylle batteriet opp i løpet av natten. Hurtiglading fra 15-80 prosent som Ford viser til tar rundt 41 minutter.

Drivverket inkluderer en 217 hk sterk elmotor, og bilen åpner også for 1-pedalkjøring som gjør selve kjøringen enda enklere.

På innsiden er det også Pro Power Ombord, og denne åpner for muligheten til å hente ut maksimalt 2.300 watt fra kontakter inni bilen. Denne kan brukes til å drive nær sagt all slags elektriske enheter, inkludert verktøy og elektrisk campingutstyr.

Ford opplyser at de vil by på to versjoner fra start av, Active og Titanium X. Førstnevnte er for den eventyrlysten, melder Ford, og legger til at sistnevnte kommer med mer utstyr enn noensinne ‒ og nevner utstyr som 19-tommers aluminiumsfelger, full matrix LED-hovedlys og luksuriøse Sensico syntetiske skinnseter.

En annen god nyhet er at den nye arkitekturen også senker gulvhøyden, og elbilen er også utstyrt med et nytt stigtrinn som gjør det enklere å komme seg inn og ut av bilen.

På samme tid er også den totale høyde senket til under 2 meter, noe som både gjør det enklere å komme seg inn i et parkeringshus og gjør bilen mer aerodynamisk ‒ som jo er viktig for elbilenes rekkevidde.

E-Tourneo Custom har også fått et moderne dashbord på linje med de vanlige elbilene, og bilen er utstyrt med et digitalt instrumentpanel, en 13-tommers skjerm og Sync4 kommunikasjons- og infotainmentsystem. Den byr også på trådløs tilkopling av både Android Auto og Apple CarPlay.

Den har selvsagt også fått en del førerassistenter, og dette inkluderer ting som adaptiv cruisekontroll med filskiftevarsel, aktiv parkeringsassistent, nødbremsassistent ved rygging og et 360-graders kamerasystem.

Ettersom dette er en Ford Pro-bil er den også utstyrt med et 5G-modem som åpner for flere digitale tjenester, og gjennom en app er det mulig å styre lading, forhåndsoppvarme kupe og batteri, låse dørene eller få kjøretøyspesifikke varsler, opplyser Ford.

Den nye helelektriske Tourneo Custom er ikke så altfor langt unna, og Ford Norge sier at de åpner for salget tidlig i 2023 og at de første bilene er forventet hit i løpet av 4. kvartal neste år. Altså om rundt ett år.

Fords europeiske elektriske satsing inkluderer Mach-E, Mach-E GT og E-Transit, i tillegg til en mellomstor crossover, en helelektrisk Ford Puma, E-Transit Custom og E-Tourneo Custom. I tillegg skal det komme en ny elektrisk generasjon av både Transit Courier og Tourneo Courier i 2024.

Her er bilder av Ford E-Tourneo Custom:

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Dette er en Huracán som trives like godt på grusen som på asfalten. (Fotos: Lamborghini)

Lamborghinis terrengdyr har 610 hk

Etter å ha pirret folket med flere smaksprøver, avslører endelig Lamborghini hva Huracán Sterrato faktisk byr på. Så hvordan maksimaliserer...
Nye BMW M2 har ikke kommet, men det stopper ikke tyskerne fra å vise fram en pimpet utgave. (Fotos: BMW)

BMW pimper opp M2-modellen

Om du ikke er helt fornøyd med en standard M2, viser nå tyskerne fram en utgave pimpet med nye...
Den usedvanlig ville Koenigsegg Jesko er kåret til årets hyperbil av Top Gear. (Foto: Koenigsegg)

Top Gear har valgt sine favoritter

Det handler faktisk ikke bare om superbiler når Top Gear deler ut sine priser for 2022, men disse dominerer...
Julenissen låner mer enn gjerne ut Rudolf og sleden, og det bør også få reinsdyret i toppform til årets største dag, 24. desember. (Fotos: Uber)

Nå kan reinsdyr-slede bestilles fra Uber

Finland har rappet til seg julenissen, så det skulle det nesten bare mangle at det også blir mulig å...
Model Y har fått et forsprang på Volkswagen ID.4 i kampen om å bli årets mest populære nybil. (Fotos: Tesla)

Model Y rykket fra på bestselgerlisten

Teslas klart mest populære bil gjorde et rykk i november som selv Therese Johaug hadde vært stolt av. Kampen om...
Ford Europa viser nå fram nok en ny Ranger-utgave, og denne gang handler det om den mest luksuriøse utgaven noensinne. (Fotos: Ford)

Viser ny toppmodell av Ranger

Det er på vei en ny luksusutgave av kommende Ford Ranger kalt Platinum. For et par uker siden kunne Ford...
Mange fotgjengere omkom i november, så både de myke og harde trafikantene må være ekstra oppmerksomme i den mørke tiden vi er inne i. (Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen)

Antall omkomne skjøt i været

Over tre ganger så mange mistet livet i trafikken i november målt mot samme måned i fjor. Det deprimerende trenden...
Dette er verdens første autonome byferge, og den bygges av tre norske selskap. (Foto: Torghatten)

Norge bygger verdens første selvkjørende byferge

Framtiden er ikke bare utslippsfri ‒ den er også førerløs. Og ja, det inkluderer det våte elementet, og der...
Mercedes kan åpne verdens aller første parkeringshus som også tillater kommersiell automatisk parkering. (Fotos: Mercedes)

Verdens første selvparkering godkjent

Mercedes, er nær sagt, som vanlig først ute, og denne gang handler det om selvparkerende biler. For drøyt to år...
Opel Astra kommer også som en helelektrisk utgave, og det gjelder både den vanlige kompaktmodellen og stasjonsvognutgaven. (Fotos: Opel)

Astra blir første helelektriske tyske stasjonsvogn

Blitz-merket slår til med to elbilutgaver av Astra, og det inkluderer en helelektrisk stasjonsvogn. Det står skrevet i stein, eller...
Det blir nye avgifter på elbilen, inkludert moms og vektavgift. (Foto: NAF)

Regjeringen klasker to store avgifter på elbilen

Det blir både moms og vektavgift på nye elbiler fra 2023. Bilaktører som NAF og Norsk elbilforening satte sin lit...
Audi viser fram to nye RS-utgaver, og dette er virkelig krutt. (Fotos: Audi)

Tidenes sterkeste Audi RS 6 og RS 7

Oh yeah, enda mer krefter for Audis potente RS 6 Avant og RS 7 Sportback. Hvor skal det ende for...
Norsk vintervær spiser rekkevidde ut av elbilen, og da er det smart å ta et grep før kjøreturen. (Foto: NAF/Motor)

Vær smart og forvarm elbilen

Den kalde tiden er over oss, og for de som kjører elbiler er rådet enkelt ‒ forvarm. Da NAF testet...
En elektrifisering av transporten betyr langt mer enn kun å lade opp elbilene. (Fotos: Volkswagen)

En elektrifisert transport vil sende kraftforbruket til værs

Miljødepartementet har regnet på hva energiforbruket blir om transporten elektrifiseres. Og det korte svaret er: Skyhøyt. I vår kimet alarmklokkene....
Lexus’ aller eldste modell, LS, blir nå enda mer moderne. (Fotos: Lexus)

Lexus’ flaggskip er digitalisert

2023-utgaven av LS-modellen får en haug med nye digitale funksjoner, inkludert mulighet for å fjernstyre avisingen av frontruta. Den aller...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her