Annonse
Hjem Nyheter Ford lover duggfrie ruter

Ford lover duggfrie ruter

Et nytt «værsystem» skal sørge for å holde frontruten fri for den irriterende og farlige duggen.

I desember meldte Tek.no om at noen norske Volkswagen ID.3-eiere hadde opplevd et ganske snodig og potensielt skummelt problem. Elbilen kunne nemlig uten forvarsel fylles av dugg slik at sikten ble nær null, og Volkswagen meldte raskt at de tok problemet på største alvor og jobbet med å løse problemet.

Et slik problem bør Ford-bilene kunne unngå.

Ford har i flere år forsket på nye og smarte løsninger for de på innsiden av bilene, og nå har de erklært krig mot den irriterende og potensielt farlige duggen. Soldaten som skal nedkjempe dette er faktisk en liten sensor og en værstasjon.

Ford har plassert en liten værsensor der hvor bakspeilet er montert, og denne registrerer både fukt og rutetemperatur. Det er dette som er årsaken til dugg på ruten, og sensoren kan aktivere bilens klimaanlegg automatisk ved behov. Systemet velger automatisk den beste innstillingen for å forhindre dugg som ødelegger sikten.

Saken fortsetter under Annonsen

Det amerikanske merket melder at værstasjonen kun er 5×3 cm stor, og består av en rekke sensorer. Og dette er ikke noe framtidsgreier som kanskje kommer om et år eller to.

Den siste versjonen av værstasjonen er allerede på plass i nye Ford Kuga og hybriden Ford Explorer, og skal i tillegg til å sørge for duggfrie ruter også redusere drivstofforbruk og dermed CO2-utslippet ved å redusere bruken av kompressoren som driver klimaanlegget.

Dugg er skummelt, og det er også is på rutene. Men også her hjelper teknologien oss, og mange biler er i dag mulig å forvarme ‒ som jo også gjør det langt mer trivelig å hoppe inn i bilen på vinterstid. Mange av bilene som er knyttet til nettet, som jo en del elbiler er, har også en app hvor det er mulig å forvarme bilen som fjerner både dugg og is.

En annen smart ting noen moderne har er varmetråder foran, slik som de fleste Ford-modellene. Om denne aktiveres fjernes både dugg og is, noe som går ganske så fort.

Men den trenger du ikke å aktivere for å fjerne dugg med Fords nye rullende værstasjon, og her viser Ford forskjellen på en bil med og uten den effektive soldaten som har erklært krig mot duggen.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,119FansLik
92FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker