Annonse
HjemNyheterFord dropper bensinutgaven av Mondeo

Ford dropper bensinutgaven av Mondeo

Nye tider fører nå til at den rene bensinutgaven av Ford Mondeo kuttes, og i framtiden vil denne kun komme som hybrid.

Den rene bensinutgaven av Mondeo hadde aldri en sjanse. Da Ford introduserte hybridutgaven også for stasjonsvognen i 2018 og fulgte opp med Mondeo Hybrid ST-Line, var det også nådestøtet for den ikke-elektrifiserte bensinversjonen.

Bare under årets første sju måneder har Mondeo Hybrid løftet sin andel av det totale Mondeo-salget med 25 prosent, og i et stort marked som Storbritannia har den økt sin popularitet med over 50 prosent.

I Italia har Mondeo Hybrid økt andelen med 40 prosent, noe som også betyr at 75 prosent av de som kjøpte Mondeo i støvellandet de sju første månedene faktisk valgte hybridversjonen.

Salgstall trumfer som kjent det meste, og dermed er det exit for den rene bensinutgaven.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Skiftet til 100 prosent full hybridproduksjon for vår bensin Mondeo-serie er enda et stort skritt framover for Fords elektrifiseringsreise, sier Roelant de Waard, en visepresident i Ford Europa.

‒ For kunder som kjører mindre enn 20.000 kilometer i året, er vår Mondeo Hybrid et smart valg, og tilbyr til og med en enda bedre deal enn diesel, elektrisk kraft uten lading eller rekkeviddeangst, slår han fast.

Som han sier er altså Mondeo Hybrid en ren hybrid, og trenger dermed ikke noen ladekabel. Og for de som lurer, ja, dieselversjonen får leve videre.

Drivverket kombinerer en spesialutviklet 2-liters bensinmotor med en elmotor og generator, og har et batteri på 1,4 kWh som lar den rulle noen utslippsfrie kilometer.

Ford, som snart kommer med elbilen Mustang Mach-E, har også forsket på regenerering, og hybridsystemet klarer å fange opp mot 90 prosent av energien som vanligvis sløses bort under bremsing, og bidrar til at bilen for eksempel starter lydløst.

Mondeo Hybrid produseres i den moderne spanske Ford-fabrikken i Valencia, og får snart selskap av to nye hybrider for S-Max og Galaxy som skal produseres der fra neste år.

Her er de to nye hybridutgavene:

I det store bildet skal Ford introdusere hele 17 nye elektrifiserte biler i Europa innen slutten av neste år, og Ford tror at over halvparten av Fords europeiske salg innen utgangen av 2022 skal bestå av elektrifiserte biler.

Og det med god hjelp fra Mondeo Hybrid.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,128FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse