Switchblade er noe unikt som en sportsbil med tre hjul og et fly. (Fotos: Samson Sky)

Flyvende sportsbil flyr høyt

Mer enn 2.400 har nå reservert sin Switchblade, som er noe unik som en flyvende sportsbil.


Dagens moderne biler har som kjent flere kjøremoduser, men de færreste slike som Switchblade kan by på. Nemlig en modus for å kjøre på veien, og en modus for å fly over veien.

Bilen er en gategodkjent sportsbil med tre hjul som kan parkeres enkelt i garasjen, og som kan kjøres til flyplassen. Der bretter den ut vingene og halen i løpet av tre minutter, og i luften kan den cruise i 257 km/t til flyplassen nærmest destinasjonen.

Flybilen byr på to seter og kan frakte totalt 260 kilo, og mens bilen er 5,1 meter lang er flyet 6,2 meter langt. Bredden går fra bilkonfigurasjonen på 1,8 meter til et vingespenn på 8,2 meter.

Bilens toppfart er satt til 201 km/t, men oppe i luften kan den klare hele 305 km/t med 257 km/t som cruisefart. Og rekkevidden er ganske solid, for den er opplyst til 724 kilometer.

Det er selskapet Samson Sky som står bak Switchblade, som ikke overraskende koster noen kroner. Mer spesifikt er utsalgsprisen estimert til 170.000 dollar, så ja i overkant av 1,7 millioner kroner. Men prisen skremmer åpenbart ikke.

Etter at de deltok på en ukes flymesse i USA har det nemlig kommet inn 115 nye reservasjoner, og totalt har de nå bikket 2.400 reservasjoner. Av disse har også over 100 stykker forhåndsbestilt flybilen, så de står helt fremst i køen.

Samson Sky opplyser at de har fått reservasjoner fra hele 57 forskjellige land og alle statene i USA, så mange har fått øynene opp for denne flybilen.

‒ Gjennom årene har jeg sett mange flygende biler, men Switchblade er enestående og virkelig revolusjonerende! Jeg skal bruke den til rekreasjon og i selskapet. Datteren min og jeg er begge piloter, og vi gleder oss til å få vår flygende sportsbil, sier Heather G. Samson.

Under flymessen var det selvsagt mange nysgjerrige blikk.

‒ Jeg har fulgt Samson Switchblade i over et tiår, og som pilot og ingeniør er jeg ivrig etter å ha min egen! Å alltid ha en bil med deg uansett hvor du flyr er en så stor ressurs og bekvemmelighet, sier en som kun er referert til som Jon.

Samson sier at de har gjennomført en rekke vellykkede testflygninger utenfor Washington, og går nå gjennom et testprogram både for bilversjonen og flyversjonen.

Flytestingen skal fortsette i flere måneder, slik at teamet se hva som fungerer og hva som ikke gjør det før de går videre og fullfører produksjonsteknikken og gjør den klar for produksjonen.

Slik ser Switchblade ut:

Når de endelig er ferdig med utviklingen bør det gå ganske greit unna med selve produksjonen, for de har fram til nå brukt nærmere fire år på å utvikle produksjonsprosesser for karbonfiber. Målet er enklest mulig produksjon, og ikke minst begrense kostandene og dermed også utsalgsprisen.

Det setter helt sikkert mange pris på, for som vi vet er flybiler en ganske så gammel drøm.

‒ Tilbakemeldingen vi får er at den praktiske funksjonen til Switchblade haker ut alle boksene for hva folk virkelig vil ha i en flygende bil, sier Sam Bousfield, både grunnlegger, administrerende direktør og designer i Samson Sky.

‒ Vi håper en Switchblade vil pryde himmelen og gatene i byen din veldig snart.

Det håper nok mange andre også på, og før den tid kan du sjekke ut bildene av den flyvende sportsbilen.

Les også:

Les mer om:

Nyheter