En slik bobil har du neppe sett før. (Fotos: AC Future)

Et rullende hjem på fire hjul

På jakt etter en bobil i ordets rette forstand? Nå har selveste Pininfarina designet noe ganske så oppsiktsvekkende. Se bilder!


Pininfarina er virkelig i støtet.

Det italienske merket som har hovedkvarter i München og som er eid av den indiske Mahindra-gruppen har for lengst introdusert hyperbilen Battista, 0-100 km/t går unna på under 2 sekunder, og har deretter fulgt opp med Battista Edizione Nino Farina, Pura Vision Concept og B95 Barchetta utover i 2023.

Og nå går de fra ekstremt ville superbiler til en bobil! Hmmm.

Vel, det er ikke helt riktig, for det er amerikanske AC Future som står bak den oppsiktsvekkende bobilen som nylig er vist fram. Men for virkelig å sette prikken over i’en har de fått Pininfarina til å designe denne perlen.

AC Future vil gjerne gjøre noe med framtidens bobilløsninger, og viser altså fram en elektrisk variant kalt eTH – Electric Transformer House.

Selskapet har som mål å «harmonisk blande luksuriøse bekvemmeligheter, smart teknologi og miljøvennlige funksjoner for å omfavne framtidens mobilitetskrav», som de selv sier. Og da er det jo greit å få hjelp av et av bilindustriens aller mest legendariske designere.

Amerikanerne sier at denne bobilen er så spesiell at den til og med kan fungere som et eget hjem, eller som en tilleggsbolig utenfor hovedboligen. Og ja, selvsagt som en bobil.

Bilene skal ikke stå tilbake for noe hjem, og har dermed fått en Starlink-tilkobling som sørger for internett, det er selvsagt moderne førerassistenter og mulig å velge farger både for innsiden og utsiden.

Du har muligens sett de enorme bobilene, ja, med enorme priser, eller norske smørebusser, som har disse flyttbare veggene som åpner for enda mer kvadrat når doningen er parkert. Vel, eTH vil ikke være dårligere.

Så AC Future har satt på bevegelige vegger som kan utvide boarealet opp til solide 37 kvadratmeter, altså mer enn mange av leilighetene i de største byene. Det gjøres enkelt ved å trykke på en knapp.

Og det bærekraftige er også ivaretatt. Dette er altså en elbil, men for å fore hjemmet med strøm inkluderer bobilen også et uttrekkbart solcellepaneltak. Dette skal ifølge selskapet genererer +25 kWh, og det er mer.

Det er nemlig noe som heter eTHs Atmospheric Water Generator. Systemet konverterer fuktighet fra luften til opptil 50 liter med rent vann ‒ daglig. Har du hørt på maken!

I tillegg til de utvidbare veggene har eTH sammenleggbare og modulære møbler, og alt dette skal gi en optimal balanse mellom manøvrerbarhet når bilen kjøres og en romslig stue når den er parkert.

Den kan også fungere som både som en Accessory Dwelling Unit (ADU), altså en slags generasjonsbolig, samt et flyttbart kontor.

Utstyrt med Starlink og det de kaller Co-Pilot har eTH en ganske avansert cockpit med førerassistentteknologi, det er et fleksibelt dashbord/kontorpult og så har de selvsagt ikke glemt integrert underholdning.

Den grønne bobilen kan også fungere med alle funksjoner i sju dager uten ekstern strøm, så her trenger man ikke å spare så mye på energien.

Arthur Qin, AC Futures eier, sier at dette er en «framtidsvisjon».

‒ Vårt samarbeid med Pininfarina om Electric Transformer House handler ikke bare om å designe et boareal; det handler om å retenke måten folk opplever å leve «off-grid». Med Pininfarinas erfaring innen innovativ produktdesign på tvers av bransjer, passet de naturlig for partnerskapet, forklarer Arthur Qin.

‒ Vi utnytter den økende entusiasmen for mobil livsstil blant alle demografiske grupper, og vår innovative tilnærming er strategisk posisjonert for å gi en unik opplevelse som er i tråd med de miljøbevisste verdiene til kundene våre.

Pininfarina er alt annet enn ukjente med å designe ting utenfor sportsbil-verden, og er blant annet kjent for sine kreasjoner både når det kommer til arkitektur, industridesign, nautikk og annet transport.

De passet dermed perfekt for AC Futures kjernefilosofi som eTH skal by på ‒ luksus, komfort og nådeløs innovasjon.

‒ Vi er så glade for å samarbeide med AC Future, en partner som deler vår visjon for innovasjon og forpliktelse til å skape en bedre og bærekraftig framtid, sier visepresident for designet hos Pininfarina, Paolo Trevisan.

‒ Vi tror på å skape nye opplevelser med den tverrfaglige tilnærmingen som kjennetegner designprosessen vår. I dette tilfellet blander vi sømløst hvordan folk bor og beveger seg, og skaper en unik opplevelse for et nytt livsstilsikon.

Planen er at det nå skal komme noen prototyper før de skal være klar til serieproduksjon mot slutten av neste år, og de har også planlagt en campingvogn-utgave og til og med et hus basert på eTH etter dette.

Og dette ikonet blir nok raskt drømme-bobilen til mange rundt om i verden, for sjekk ut hva denne Transformeren kan by på av imponerende løsninger: 

Bildeserie
Debatt