Annonse
Hjem Nyheter Endelig BMW 2-serie coupé med fire dører

Endelig BMW 2-serie coupé med fire dører

BMW kommer nå også en 2-serie coupé med firer dører, altså en «stor coupé».

Modellserien til BMW fungerer slik at de med partall har coupé-versjoner av bilene, det vil si at 2-serie, 4-serie, 6-serie og 8-serie alle har slike versjoner.

En ekte coupé er biler med et avrundet og fallende tak som forsvinner ned der sedanutgavene har bagasjelokket samt to dører, men det er lenge siden av dette begrepet også ble utvidet til biler med firer dører.

BMW har laget større versjoner av sine originale coupé-modeller både i 4-serie, 6-serie og 8-serie, og disse er kalt Gran Coupé.

Dette er altså større versjoner med fire dører, og dermed også bedre innvendig plass.

Saken fortsetter under Annonsen

Det foreløpig siste medlemmet i denne store familien er 8-serie Gran Coupé, vist fram så sent som i sommer.

Og nå er også den aller siste Gran Coupé-brikken på plass, den som hører hjemme i 2-serie.

Nå er nemlig for første gang i historien også en BMW 2-serie Gran Coupé klar.

Tyskerne følger ikke overraskende designformen vi har sett på siste generasjons modeller som nye BMW 1-serie, noe som betyr rene og skarpe linjer. Gran Coupé kan også by på rammeløse dører og baklykter som drar seg inn mot midten, og generelt et ganske sportslig utseende ‒ slik jo en coupé skal ha.

Den originale 2-serie coupé er 4,43 meter lang og 1,77 meter bred, og Gran Coupé-versjonen vokser selvsagt litt.

Den nye versjonen er 4,52 meter lang og 1,8 meter bred, mens høyden har vokst med 2 små mm til 1,42 meter. Akselavstanden er på 2,67 meter, og bagasjerommet er på 430 liter som selvsagt kan utvides ved å slå ned baksetene.

Som de mange andre nye versjonene BMW har lansert av sine modeller den siste tiden kommer også 2-serie Gran Coupé med det nye dashbord-designet og infotainment-systemet med tilhørende teknologi.

Det er også mulig å få denne med BMW Digital Key, som åpner for at mobilen brukes som en nøkkel.

Til å begynne med kommer 2-serie Gran Coupé med tre motoralternativer, en diesel og to bensin.

Dieselen kommer i BMW 220d med 190 hestekrefter og et dreiemoment på 400 Nm, noe som sender den fra 0-100 km/t på 7,5 sekunder med en toppfart på 235 km/t.

Den minste bensinmotoren hører hjemme i BMW 218i, og den 1.5-liters 3-sylindret motoren yter 140 hk med 220 Nm. Dette gjør at den sprinter opp til 100 km/t på 8,7 sekunder, mens toppfarten er satt til 215 km/t.

Den foreløpige toppmodellen heter BMW M235i xDrive, og nå snakker vi business. Dette er nemlig den sterkeste 4-sylindret motoren til BMW-gruppen, og 2.0-literen byr på 306 hk og 450 Nm som er tilgjengelig allerede fra 1.750 r/min.

Dette sørger for at den klarer 0-100 km/t på 4,9 sekunder, og med M Performance-pakken barberes ytterligere ett tiendedel av tiden. Toppfarten er begrenset til 250 km/t.

Det fjerde og siste Gran Coupé-medlemmet i BMW-familien lanseres i mars, og norske priser er foreløpig ikke kjent. I Tyskland starter BMW 218i på 31.950 euro, mens toppversjonen M235i starter på 51.900 euro.

Her er flere bilder av BMW 2-serie Gran Coupé:

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,879FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker