Dette kalles trygt kalles for en stjernebil, for akkurat det har den mer enn nok av. (Fotos: Rolls-Royce)

En spøkelsesaktig solformørkelse

Rolls-Royce banker til med en ny spesialversjon av Ghost-modellen, og disse bildene vil du ikke gå glipp av!


Det er kanskje en litt klønete tittel, men den blir ganske enkel om man sammenligner med hva Rolls-Royce faktisk har kalt sin nye spesialutgave. For dette må være et årets vanskeligste modellnavn ‒ Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis.

Nå ser det kanskje umiddelbart vanskeligere ut enn det faktisk er, for Black Badge står for mørke detaljer, Ghost er hovedmodellen og Ékleipsis er en fancy måte å skrive eklipse på. Ja, dette fenomenet kalt formørking.

Inspirasjonen bak utgaven er altså solformørkelse.

‒ Med Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis henter vi inspirasjon fra en total solformørkelse ‒ et sjeldent sett og trollbindende fenomen som gjenspeiler sjeldenheten og skjønnheten til Rolls-Royce Private Collections, sier administrerende direktør Torsten Müller-Ötvös hos Rolls-Royce.

‒ Ved å fange magien til denne himmelske stillingen, har vårt Bespoke Collective av designere, ingeniører og håndverkere nok en gang hevet moderne håndverk, med en landemerkeserie av utsøkte detaljer som projiserer merkets kultur av ambisjoner og fortreffelighet.

Her skal de altså fange dramaet, spetakkelet og mysteriet som en solformørkelse byr på, og det gjennom den luksuriøse Ghost-modellen. Og nei, du kan ikke kjøpe den. Alle utgavene er som vanlig solgt selv før de viste den fram 14. oktober ‒ på samme dag som det var mulig å se en ekte solformørkelse.

Utvendig har den doble R’ern gått for en slags kobberfargen gjennom pulverisert kobberpigment, som har en mørk framtoning helt til den fanger lys og produserer en rik og dramatisk iris. Ja, ifølge RR.

Det er også mandarin som skal minne om de intense pulsene av sollys, og de har også prøvd å få fram overgangen fra sollys til mørke når månen nærmer seg og til slutt dekker for sola.

Det er også en ny og kul Starlight Headliner som har spesiell animasjon som skal gi en følelse av ærefrykt og undring, og når bilen starter blir «stjernene» i Starlight Headliner mørkere og en fascinerende sekvens begynner. Dette skal ifølge britene gjengi helheten av solformørkelsen, når den mørke silhuetten av månen fullstendig skjuler det skarpe lyset til solen.

En sirkel med 940 «stjerner» kommer til syne, og dette skal representere den lyse koronaen av lys rundt månesilhuetten. Dette er omgitt av ytterligere 192 lysende «stjerner», som gjenskaper det overjordiske opptoget av stjerner som er synlig på himmelen i dagslys, som bare oppstår under en total solformørkelse.

Ikke nok med det.

Animasjonen er synlig i nøyaktig syv minutter og 31 sekunder – den lengste mulige varigheten av en total solformørkelse. Når denne tiden har gått, gjenopprettes hele konstellasjonen av «stjerner» på nattehimmelen.

Dette brukte Rolls-Royce ikke mindre enn ett år på å lage, og Bespoke Collective produserte tre komplette prototyper for å perfeksjonere designen og sekvenseringen av «stjernene».

Videre har den opplyste fascien til Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis 1.846 laser-etsede «stjerner» i en symbolsk tidslinje for en total formørkelse. En enkelt designer hadde ansvar for å justere den individuelle størrelsen og plasseringen til hver «stjerne» for å skape den fascinerende effekten ‒ en delikat og krevende prosess som tok over 100 timer å fullføre.

Og ja, så har vi klokken.

Som vi vet skal de ultraluksuriøse bilene også ha klokker som står i stil, og i denne er det en skreddersydd sak som inneholder en briljantslipt 0,5 karat diamant. Dette skal ifølge RR minne om «Diamond Ring»-effekten ‒ når et enkelt, blendende lyspunkt kan sees på månens omriss i de delte sekundene rett før og umiddelbart etter at den skjuler solen.

Og bare så det er sagt ‒ dette er første gang i Rolls-Royce-historien at en edelsten er integrert i klokkens ramme. Du skal selvsagt få se klokken, for dette er noe ganske spektakulært ‒ som resten av bilen. Som for eksempel setene og det spesielle innvendige temaet.

Ved total av en solformørkelse er det et øyeblikk da en gylden skumring omgir de som ser på formørkelsen, og gir en illusjon av en 360-graders solnedgang. I Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis fanges skjønnheten i dette sjeldent observerte fenomenet i tofargede seter med et unikt perforert kunstverk, laget av over 200.000 individuelle perforeringer.

Mandarinskinnet er tonet i en svart nyanse som deretter perforeres for å avsløre den lysere kontrastfargen under, og skaper en visuell effekt med ekstraordinær dybde og subtilitet. Ved å bruke beregningsbaserte designverktøy utviklet Bespoke Collective et unikt mønster, som deretter ble manuelt raffinert over syv forsøk og iterasjoner, lyder forklaringen fra Rolls-Royce.

Vi har ingen anelse om pris, men som sagt er alle eksemplarene allerede solgt. Rolls-Royce skal sette sammen 25 stykker av Black Badge Ghost Ékleipsis Private Collection, og bilene har ifølge RR fordelt seg utover hele verden ‒ slik jo formørkelser også gjør.

Her har du bildene som du ikke vil gå glipp av, for dette er en ganske så spesiell Ghost-utgave.

Les også:

Les mer om:

Nyheter