En Lexus-utgave av nye Land Cruiser

Lexus i USA kommer med en ny utgave av SUV-flaggskipet LX, som er en søster av splitter nye Toyota Land Cruiser.


Hadde det ikke vært for den norske elbil-boomen ville nok mange ventet spent på den nye Land Cruiser-utgaven. For Toyota satser fortsatt frisk på modellen, og har på gang en helt ny 300-serie av den gamle favoritten.

Land Cruiser er da også en ekte legende med over 70 års fartstid, og totalt har det globale salget passert 10 millioner biler.

Og selv om elbilene har overtatt nybil-markedet i Norge vil nok den nye serien bidra til et økt salg for Land Cruiser i Europa, hvor det i årets ni første måneder ble registrert i overkant av 27.000 nye eksemplarer.

Faktisk har Toyota lagt så mye jobb i den nye generasjonen at de har tatt i brukt en ny TNGA-plattform, nemlig en som er kalt GA-F som blant annet fokuserer på vektreduksjon og stivhet.

Denne er spesielt utviklet slik at SUV-modeller skal få skikkelige terrengegenskaper, akkurat som den opprinnelige Land Cruiser ble designet for å få i 1951.

Toyota viste fram sin nye Land Cruiser i juni, og nå følger Lexus i hjulsporene.

Det litt mer eksklusive søstermerket til Toyota satser også hardt på SUV-modeller, og flaggskipet LX kom i 1996. Siden har det kommet en 2. og 3 generasjon, og nå har de klar 4. generasjon av modellen.

I likhet med nye Land Cruiser heter modellserien også 300, mer eksakt J300, og likheten stopper på ingen måter der.

For også Lexus har tatt i brukt GA-F når de har satt sammen den nye LX, og de to søstrene er også utstyrt med den samme 3.5-liters V6-motoren som i LX yter 415 hk med et dreiemoment på 650 Nm.

Den er også utstyrt med den samme 10-trinns automatkassen som nye Land Cruiser, men det som først og fremst skiller søstrene er fronten og interiøret.

Foran har Lexus selvsagt gått for den etter hvert berømte Lexus-grillen, og de som klyver inn går fra 1. klasse i Land Cruiser til VIP-klassen i LX. Det kan du selv se av bildene litt lengre ned.

Partybremsen er altså at denne mest sannsynlig ikke blir tilgjengelig verken i Norge eller Europa, men nordmenn som gjerne vil ha en Lexus-SUV har fortsatt en masse muligheter. NX, UX, NX og RX er tilgjengelig, og for å ikke glemme elbilen UX 300e.

Også Land Cruiser er tilgjengelig her i Norge, og slik ser søsteren til den nye LX ut:

Du kan jo selv sammenligne med den neste generasjonen av Lexus LX, for her er bildene av bilen som kommer til amerikanske forhandlere i løpet av 1. kvartal 2022.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter