En ganske så bøllete Bronco

Hypergjengen over hos Hennessey har nå kastet seg over Ford Bronco, og resultatet er som vanlig ganske så oppsiktsvekkende.


Det er billedlig talt helt Texas hos Hennessey i Texas. Den sprø gjengen der har nemlig på gang det som er verdens raskeste kabriolet. Dette er et monster av en hårføner.

Dette er faktisk en toppløs versjon av den spinnville Venom F5, og roadsterversjonen kan skryte av uvirkelige 1.817 bhk gjennom den 6.6-liters store «Fury» V8-motoren. Og alle kreftene sendes til bakhjulene!

Ingen som er noenlunde mental balanse bør holde gasspedalen helt i bunn i veldig mange sekunder, for dette er en megabil som til og med smasher drømmegrensen på 300 mph. Det betyr over 483 km/t ‒ i en bil uten tak!

Vi kan selvsagt ikke snakke så mye om denne uten å vise et bilde, men da må du henge med videre nedover.

Hovedgeskjeften til Hennessey er dog noe helt annet ‒ nemlig å tune biler som er laget av andre.

I vår viste de blant annet fram den aller største bilen de noensinne har laget, en koloss av en bil basert på den i utgangspunktet særs ville pickupen Ram TRX. Hennessey-versjonen har seks hjul og 1.012 bhk, og er rett og slett kalt Hennessey Mammoth 1000 6x6 TRX. Les mer om den i en av lenkene helt nederst.

Den aller ferskeste bilen er dog litt mer normal, men også ganske så vill. Her er utgangspunktet en Bronco, modellen Ford børstet støvet av i 2019. Tidligere i år har det amerikanske merket også kommet med en Bronco Raptor, en bølleversjon med 400 hk. Og da våknet også Hennessey.

De har kastet seg over rovfuglen og tunet denne til et nytt nivå, noe som også inkluderer et oppsving på 20 prosent når det kommer til krefter.

På de fleste modellene fra Texas-tunerne kan man lese hvor mye krefter det er etter modellbenevnelsen, og denne heter VelociRaptor 500 Bronco. Så ja, det betyr at denne utgaven har 500 hk gjennom den turboladete 3-liters V6-motoren til Bronco Raptor.

Dreiemomentet er hakket over dette, og mer eksakt lyder det på 550 Nm. Så denne bør ta seg fram i de aller fleste terrengene, spesielt når man også gløtter på de enorme hjulene den er utstyrt med. Felgene er faktisk kun på 18 tommer, men dekkene er på voldsomme 37 tommer.

VelociRaptor 500 Bronco skiller seg selvsagt også fra originalen på flere områder, og Hennessey har også gitt den nye raptoren Hennessey Heritage-grafikk som en slags hyllest til tidligere utgaver.

Resultatet er dette:

‒ Kundene våre er store fans av den nye Bronco, men de har bedt oss om mer kraft og bedre ytelse fra dag én, sier John Hennessey, selskapets grunnlegger og administrerende direktør.

‒ Fords Raptor-versjon er en stor forbedring, men motoren har enda mer potensial. Vårt ingeniørteam har sluppet fri denne kraften for å lage den ultimate og allmektige terreng-SUVen.

Man skulle kanskje tro at en slik utgave var svindyr, men Hennessey har faktisk kun satt en prislapp pålydende 32.950 dollar for denne. Men da kommer basisbilen Ford Bronco Raptor i tillegg, og så har vi kostandene og avgiftene for å få sendt den over hit. Og ikke minst utfordringen med å få den registrert.

Så denne passer nok best hjemme i Texas, noe muligens også en Hennessey Venom F5 Roadster gjør.

Men på en solskinnsdag i Norge kunne nok mange tenkt seg å ha sittet i en slik kabriolet, og spesielt om man har dårlig tid. 0-200 km/t går nemlig unna på 4,7 sekunder. Ja, 0-200 km/t. Det er rett og slett hinsides!

Slik ser verdens raskeste toppløse bil ut, og ikke glem at du finner en lenke til monsteret Hennessey Mammoth 1000 6x6 TRX under bildet.

Les også:

Les mer om:

Nyheter