Annonse
Hjem Elbiler Elbil med 49 tommers skjerm nærmer seg

Elbil med 49 tommers skjerm nærmer seg

Endelig begynner den første teknologibomben av en elbil fra Byton å nærme seg. Se bilder og video.

Byton, med svære kinesiske muskler i ryggen, har noe ganske så spesielt på gang. Ikke fordi at de lager en SUV-bil, en elektrisk sådan. Det gjør jo mange for tiden.

Nei, det er teknologien som virkelig er imponerende med Byton ‒ som har pekt ut Norge som et av hovedmarkedene. Byton har allerede vært innom Oslo og vist fram den aller første modellen, M-Byte.

Du trenger bare å ta en veldig kjapp titt inn i kupéen på en Byton så ser du umiddelbart at dette er noe helt spesielt. Dashbordet avslører nemlig noe helt spesielt. Nemlig en gedigen skjerm på størrelse med TV’en i stua.

Saken fortsetter under Annonsen

Denne dekker som du ser stort sett hele dashbordet, og kalles for Shared Experience Display (SED). Dette av den enkle grunnen at skjermen kan deles opp i tre ulike seksjoner.

Du kan vise navigasjon, musikk, video, bilder, filer, kontakter ‒ ja, alt mulig, og av sikkerhetshensyn skal ikke skjermen som er buet heller hindre sikten ut av bilen.

Det hele styres enten av et 7 tommers førerbrett eller et 8 tommers berøringsbrett. 7-tommeren er plassert på rattet, mens 8-tommeren befinner seg i konsollen mellom de to forsetene.

Og ja, det er også skjermer bak som lar de styre hva som skal være på deler av 49-tommeren.

Bilen er fullstappet av ny teknologi, og skal også få førerassistenter som gjør den ganske så selvkjørende.

En annen spesiell greie med Byton er at de har gjort setene foran roterbare, og det er mulig å vri de 12 grader innover slik at man kan kommunisere enda bedre med hverandre.

Av andre ting vi kan nevne er måten du åpner bilen på. Glem nøkler eller apper, for her sitter det nemlig små kameraer på bilen som har ansiktsgjenkjenning. Titt inn i kameraet så åpner bilen seg, og det gjelder til og med passasjerer den gjenkjenner. For Byton har ansiktsgjenkjennelse på alle plassene, slik at bilen selv vet hvem som sitter hvor.

Profilen husker selvsagt alle innstillingene fra tidligere av, og justerer alt automatisk nesten før du har rukket å få rumpa ned i setet.

Det er alt mulig annen teknologi som inkluderer nettilkobling via 5G, stemmestyring, kunstig intelligens (AI) og til og med helseovervåkning.

Her kan du selv se noe av dette:

Så ja, det er en teknologibombe av de sjeldne.

Hva som med batteripakken?

Byton har tidligere sagt at de kommer med to varianter, en for bakhjulstrekk og en for firehjulstrekk.

De utvikler også to modeller, M-Byte og K-Byte. Slik ser sistnevnte ut:

De to modellvariantene er på henholdsvis 71 kWh for den som er bakhjulsdrevet og 95 kWh for den med firehjulstrekk. Rekkevidden er på rundt 400 kilometer for den minste pakken, og 520 kilometer for storesøsteren, mens hurtiglading er oppgitt til 30 minutter.

Motorene har henholdsvis 268 og 470 hestekrefter, og startprisen var sist vi hørte noe om den satt til 370.000 kroner.

Alt høres jo veldig bra ut, men når kommer M-Byte som er den første i rekken ‒ om det i det hele tatt skjer?

Jo, Byton er på plass under teknologimessen i Las Vegas som pågår nå, og eksakt ett år etter verdenspremieren løfter de enda litt mer på sløret.

‒ Vi har tatt store steg i utviklingen av vår Nanjing-fabrikk og testingen av vår prototype, sier Daniel Kirchert, en av grunnleggerne og en tidligere leder hos både BMW og Infiniti.

‒ Dette er et avgjørende år for Byton, og vårt globale team sparer ikke på noe for å nå vårt mål om masseproduksjon.

M-Byte ligger altså i rute til å debutere til sommeren, mens produksjonen skal starte mot slutten av året.

Så om alt går uten problemer kan Byton nå Norge allerede i 2020, men 2021 er nok mer reelt. Byton satser nemlig også på hjemmemarkedet Kina samt USA i tillegg til Norge og Europa, så det kan fort bli kø om bilen blir ettertraktet.

Og med svære internasjonale partnere, økonomiske kinesiske muskler, en pris som parkerer konkurrentene og teknologi fra framtiden er dette vitterlig noe svært så spennende som endelig ser ut til å nærme seg.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,793FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker