Annonse
HjemNyheterDodge-galskap: 807 hestekrefter

Dodge-galskap: 807 hestekrefter

Navnet skjemmer ingen, og det gjelder ikke minst de to nye utgavene av Charger og Challenger som Dodge har på gang. De heter nemlig SRT Hellcat Redeye Widebody Jailbreak.

Amerikanerne elsker å slenge tøffe benevnelser på sine modeller, og kanskje spesielt Dodge. Det viser med all tydelighet de to nye utgavene av henholdsvis Charger og Challenger.

SRT Hellcat Redeye Widebody er en velkjent betegnelse i Dodge-verden, mens Jailbreak er noe nytt som blant annet åpner for nye fargekombinasjoner og et nytt instrumentpanel.

Og enormt med krefter.

En Dodge Charger og Challenger starter med 300 hestekrefter gjennom en 3.6-liters V6-motor, noe som øker til 370 hk med den legendariske 5.7-liters Hemi V8-motoren. Dette øker en 392 Hemi V8 til 485 hk.

Saken fortsetter under Annonsen

Men vi er fortsatt langt unna de sterkeste.

En SRT Hellcat-utgave kan nemlig by på en 6.2-liters V8 med 717 hk, og plusser man også på med «Redeye» spretter det hele opp til 797 hk.

Og så har vil altså den som bryter seg ut av fengselet.

SRT Hellcat Redeye Widebody Jailbreak kan nemlig skilte med 807 hk, så det er en ny sjef i den sterke og imponerende Dodge-familien. For rundt middagsbordet sitter nemlig også verdens sterkeste serieproduserte SUV, den elleville Durango SRT Hellcat med sine 717 hk.

I tillegg til unike fargekombinasjoner, et nytt instrumentpanel og mer krefter åpner Jailbreak for nye valg både når det kommer til ting som seter, matter og setebelter, utvendig dekor, blå og gule bremsekaliper og noen 20-tommers spesialfelger.

‒ Omtrent halvparten av alle Dodge-kunder modifiserer bilene sine, sier Tim Kuniskis, administrerende direktør for Dodge.

‒ For de som leter etter et unikt utseende, åpner vi nå opp styling-arkivene. Vi tar de fleste delene vi har brukt opp gjennom årene, legger til noen nye og lar kundene bygge sin egen «One of One», slår sjefen fast.

Og med 807 hk bør Jailbreak friste, for en slik galskap liker som kjent mange.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse