Annonse
Hjem Nyheter Dette er en flyvende Porsche

Dette er en flyvende Porsche

Porsche har kanskje raske biler, men fly kan de ikke. Vel, enn så lenge.

Noen har reagert negativ på at Porsche nå har tatt steget over i den elektriske alderen, og kommer med sin første rene elbilmodell kalt Taycan. Disse mener nemlig at en viktig del av sportsbilene er motorlyden og vibrasjonene som følger, noe de selvsagt ikke får med elbiler.

Mon tro hva disse mener om Porsches høytflyvende planer?

For den tyske produsenten vil nemlig også til værs, og da tenker vi ikke på salgslistene. Nei, vi snakker bokstavelig talt.

Porsche Consulting analyserte nemlig den urbane luftmobiliteten i fjor, og rapporten slår fast at dette kommer til å skyte fart etter 2025.

Saken fortsetter under Annonsen

Bilprodusenten ønsker altså å ta del i dette kappløpet, og har funnet seg en passende partner til å realisere planene.

Boeing er verdens største luftfartsselskap, og vil naturligvis også være med på racet rundt disse urbane flyvende dronene som en håndfull selskaper for tiden utvikler.

Sammen tar altså Porsche og Boeing nå sats.  

‒ Porsche ønsker å utvide horisonten som en sportsbilprodusent ved å bli det ledende merket for premium mobilitet. På lengre sikt kan dette bety å forflytte seg til den tredje dimensjonen, sier Detlev von Platen hos Porsche AG.

‒ Vi kombinerer to styrker hos to verdensledende selskaper for å møte interessen rundt et potensielt nøkkelområde i framtiden.

Boeing henter i tillegg inn ekspertisen fra datterselskapet Aurora Flight Sciences, mens Porsche involverer både Porsche Engineering Services og Studio F.A. Porsche i prosjektet.

Sammen skal de utvikle et konsept med elektriske VTOL, maskiner som kan ta av og lande vertikalt. Altså en slags kombinasjon av helikopter og fly.

‒ Dette samarbeidet bygger videre på vår innsats for å utvikle et sikkert og effektivt nytt mobilitets-økosystem, og åpner opp for muligheten til å undersøke utviklingen innen premium luftmobilitet sammen med et ledende bilmerke, sier Steve Nordlund, visepresident hoa Boeing Next.

‒ Sammen vil Porsche og Boeing bringe presist ingeniørarbeid, stil og innovasjoner som kan gi urban luftmobilitet fart verden over.

Porsche-rapporten fra 2018 konkluderte med at løsninger innen urban lufttransport vil transportere passasjerer raskere og mer effektivt enn bakketransport, og det til en lavere kostand og med bedre fleksibilitet.

Så det er kanskje ikke så rart at bilmerket nå også har høytflyvende planer?

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker