Annonse
HjemElbilerDenne nye elbilen kan du lade på 5 minutter

Denne nye elbilen kan du lade på 5 minutter

Piech Automotive er et helt nytt merke som ble presentert under Geneve motorshow.  De lover 80% ladet bil på 5 minutter og en rekkevidde på over 400 kilometer.

Piech Mark Zero skal by på mer enn 300 hestekrefter fordelt på 3 elektriske motorer med en effekt på 150 kW hver og trekk på alle hjul. 0 til 100 km/t skal gå unna på 3,2 sekunder mens toppfarten er oppgitt å være 250 km/t.

Takket være plasseringen av batteriene (en i midttunnelen, resten på bakaksel), forventes vektfordeling og håndtering å være lik den som er vanlig for en vanlig sportsbil med forbrenningsmotor. 

I motsetning til den utbredte plasseringen under gulvet gir dette en lav sitteposisjon som er typisk for en sportsbil, samt presis håndtering, noe som gir føreren umiddelbar tilbakemelding. 

Piech Mark Zero er en GT Sportsbil foto: Piech

Saken fortsetter under Annonsen

Det er sønnen til den tidligere Volkswagen direktøren Ferdinand Piëch, Anton Piëch, som står bak det nye elbil-merket Piech.

Piëch selv oppsummerer produktkravene til den nye Piëch Mark Zero slik: «Vi har utviklet en sportsbil som vi selv ønsker å kjøpe, og vi snakket lenge til mange entusiaster om hva som mangler i markedet».

Kreativ leder Stark Rajcic understreker dette: «Det er vårt mål å utvikle den sportslige kjøreopplevelsen med den nyeste teknologien. Det er ment å hjelpe sjåføren, ikke distrahere ham. Og det handler om den virkelige sportsbil følelsen».

Piech Automotive sitt løfte om at elbilen skal kunne lades til 80% på fem minutter vekker imidlertid endel skepsis.  Eksperter mener at for å klare dette kreves det superladere som lader med en effekt over 900kW.  De kraftigste laderne i dag er på 350kW.

Piëch hevder å ha utviklet en ny type battericelle som løser denne utfordringen og skal kunne lade batteriet til 80% på under 5 minutter selv med dagens superladere.

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse