Annonse
Hjem Nyheter Denne giganten settes sammen raskere enn du tror

Denne giganten settes sammen raskere enn du tror

En Volvo VNL er en diger og klassisk langdistanse-trekkvogn, og ser vitterlig ut som et kjøretøy det tar lang tid å sette sammen. Så feil kan man ta. Se video.

Vogntogene i USA er hakket større enn det vi er vant med, og spesielt de som er beregnet på langdistansekjøring som er utstyrt med digre hytter.

Grunnen er at sjåførene ofte er på oppdrag over en lengre periode, og løsningen blir dermed å lage en sovekabin i selve førerhuset.

Volvos amerikanske «long-haul»-serie heter VNL, og den aller største slik er en koloss kalt VNL 860. Og dette er en liten leilighet på hjul.

Hytta i seg selv er 3,12 meter høy og 2,26 meter bred, og sovemadrassen bak er for eksempel 2 meter lang og 1,06 meter bred.

Saken fortsetter under Annonsen

Det er større enn mange har i trange by-leiligheter, men så er vel disse amerikanske trailersjåførene litt større enn den gjennomsnittlige nordmannen også ‒ spesielt i omkrets.

En VNL er altså en ganske så diger sak, og det er heller ikke enkelt å sette en slik sammen.

Men Volvos fabrikk i New River Valley har faktisk rukket å sette sammen over 500.000 lastebiler siden 1970-tallet, og der ruller nye VNL-vogner rundt på samlebåndene i en fart på én meter i minuttet.

Og dette er ganske så avansert legobygging med over 6.000 individuelle deler fordelt på hundrevis av forskjellige arbeidsstasjoner.

Så man skulle tro at det tok litt tid å sette sammen en slik trekkvogn, men det tar faktisk kun et halvt døgn. Jepp, på 12 timer har de montert i hop en Volvo VNL, ganske så imponerende.

Her kan du selv se hvordan det foregår, og vi skjønner kanskje hvorfor president Donald Trump er så opptatt av at bilindustrien lager bilene sine i USA.

For det er overraskende mye som gjøres manuelt, selv om robotarmer fikser ting som sveising og lakkering. Når det gjelder lakkering, så tar det overraskende nok kun rundt sju minutter å gi en VNL fargen den skal ha.

Men du kan jo sjekke det selv, så her er hvordan en VNL settes sammen på 12 timer:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,777FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker