Annonse
Hjem Elbiler Hyundai viser retro-inspirert elbil

Hyundai viser retro-inspirert elbil

Sørkoreanske Hyundai er et relativt ferskt bilmerke, og er nå inne i sitt 45. år som selvstendig bilprodusent. Det feires med et konsept av en elbil som heter, ja, 45.

Som mange andre startet Hyundai Motors opp med å tilby biler fra andre merker, og du gjetter garantert ikke hvilken legendarisk modell som var den første de «lagde».

Hyundai-gruppen ble etablert i 1947, og ut fra den kom Hyundai Motors i 1967. Men de hadde ingen erfaring med å lage biler selv, så de fikk seg en avtale med selveste Ford.

Så sammen med det amerikanske merket lanserte de bilen Cortina i Sør-Korea, en modell som ikke akkurat forbindes med Hyundai. Men Norges-vennen på 1960-og 70-tallet var altså den første bilen Hyundai solgte.

Utover 70-tallet vokste ambisjonene, og i 1975 kunne Hyundai endelig skryte av å ha sin helt egen modell. Navnet var kanskje ikke så imponerende, den ble nemlig hetende Pony.

Saken fortsetter under Annonsen

Den var dog historisk, ettersom dette var den første masseproduserte bilen laget i Sør-Korea.

Og det er kanskje ikke så rart at den ble en suksess, for Mitsubishi sto for drivverket og selveste Italdesign hjalp til med designet. Sistnevnte er nå eid av Lamborghini, og har hjulpet til med designet på en rekke meget kjente bilmodeller opp gjennom årene. Legendariske BMW M1 er et eksempel.

Hyundai fikk altså en meget god start med Pony, og siden har de da også vokst seg til å bli en kjempe sammen med Kia og Genesis. De tre merkene hører hjemme i Hyundai Motor Group, som er verdens tredje største bilprodusent.

Hyundai har også verdens største bilfabrikk i Ulsan, og denne produserer ikke mindre enn 1,6 millioner biler i året.

I dag lager Hyundai biler både med forbrenningsmotorer, hybrider, elbiler og hydrogenbiler, og er en av veldig få som kan skryte av å være på plass innenfor alle de områdene.

På elbilsiden tilbyr de per i dag to modeller, Kona Electric og Ioniq Electric. Men de planlegger selvsagt flere elbilmodeller, akkurat som de andre store produsentene også gjør.

Og nå viser Hyundai en retromodell som skal hylle 45 år med biler, nemlig Hyundai 45.

De har hentet inspirasjons fra Italdesigns design på 1970-tallet, men bilen skal også vise de framtidige linjene de skal styre etter.

Altså en slags moderne tolkning av retrodesignet.

Hva resultatet blir får vi ikke vite før under Frankfurt Motor Show i september, for bildet over er det eneste Hyundai har bydd på så langt.

Hyundais nye designspråk er kalt «Sensous Sportiness», hvor sensous står for det sensuelle inntrykket og sportiness for det sportslige uttrykket. Og en sensuell og sportslig elbil bør vel kunne friste mange?

Hva som skjuler seg under skallet på 45 vet vi heller ikke, men man kan vel uansett ikke tråkke feil med en bil som viderefører linjene fra legendariske Italdesigns?

Her kan du se hvordan lysene bak fungerer:

En annen som har vist fram en elektrisk retromodell er Peugeot, og den bilen er absolutt verd å sjekke ut. Lenken finner du under.

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,775FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker