DeLoreans elbil har fått premieredato

Ja, verdens kanskje aller mest berømte filmbil returnerer fra fortiden, og nå er den helelektrisk.


DeLorean Motor Company (DMC) tok alle på senga da de nesten helt ut av det blå slapp en videosnutt 13. februar. For videoen handlet verken om den gamle DeLorean eller noe annet retrobasert, men faktisk om en splitter ny modell.

Dette bilmerket er kun kjent for en eneste bil, den lave og ganske spisse sportsbilen i stål (ingen av bilene ble lakkert) med de berømte måkevingene. Faktisk var den så unik at den rett og slett het DeLorean, selv om den også går under DMC-12 ‒ en benevnelse brukt under utviklingen av bilen.

Sportsbilen ble verdensberømt da den ble benyttet som en tidsmaskin i en av 1980-tallets aller mest berømte filmer, «Tilbake til fremtiden» fra 1985. Faktisk ble filmen så populær at det både kom en toer og treer, det dukket opp videospill, animasjonsfilmer, leker, ja, du kunne til og med ta «Back to the Future» på en temapark i Florida.

Det hjalp dessverre lite for DeLorean, for allerede tre år før den første filmen hadde John DeLorean slått bilmerket konkurs. Det var kun ett år etter at de endelig hadde fått i gang produksjonen.

Men den enes død er som kjent den andres brød.

Briten Stephen Wynne sikret seg rettighetene til DeLorean Motor Company (DMC) i 1995, og nå er tiden inne for å gjenopplive merket en gang for alle.

Det Texas-baserte selskapet overrasket altså alle da de i februar kunne pirre med en kort videosnutt av en helt ny DeLorean, og i Twitter-meldingen som fulgte samme dag avslørte de også at det var en elbil. En av emnetaggene var nemlig #ElectricVehicle.

Et annet svært så kjent selskap sendte også ut sin egen Twitter-melding som inkluderte videosnutten, nemlig Italdesign.

Så nytolkningen av DeLorean inkluderer altså et av de mest berømte designselskapene i bilindustrien, og Italdesign står blant annet bak designet for en ganske lik og minst like berømt sportsbil ‒ BMW M1.

Hva den elektriske DeLorean vil by på vet vi ikke, for det har ikke merket sagt noe om.

Men vi kan konkludere med at den nærmer seg, for nå har de om ikke annet sluppet premieredatoen. Det skjer 18. august, og i tilknytning til den berømte bilutstillingen Pebble Beach Concours d'Elegance i California.

‒ Spenningen stiger som dørene til vår ikoniske sportsbil, og vi avslører neste generasjons prototype tre dager tidligere enn planlagt på den mest prestisjefylte scenen på Pebble Beach, sier Troy Beetz, CMO i DeLorean Motor Company.

Så det er duket for litt av en trippel. Fortiden, nåtiden og framtiden vil møtes når DeLorean endelig slipper løs den nye utgaven, og denne gang vil den også få et navn.

For DMC sier også at de vil kunngjøre det offisielle navnet på bilen under Monterey Car Week, og kanskje går de bare for DeLorean II? Det funket jo greit for «Tilbake til fremtiden»-oppfølgeren.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter