Annonse
Hjem Nyheter Darth Vader av bilverden

Darth Vader av bilverden

Rolls-Royce har tatt steget over til den mørke siden, og presenterer en skikkelig stjernerebell.

I 1980 skapte det australske rockebandet AC/DC elektrisk spenningsfall over hele verden, og grunnen var et ikonisk album kalt «Back in Black».

Platen ble faktisk så populær at kun pop-kongen Michael Jackson har klart å overgå salget med det legendariske «Thriller»-albumet to år senere, og «Back in Black» har visstnok solgt en plass rundt 50 millioner eksemplarer.

Albumet har muligens poppet opp på spillelisten til en av Rolls-Royce-sjefene, for nå er også bilmerket tilbake i svart.

I 2016, etter en lengre intern diskusjon, bestemte Rolls-Royce seg for å lage en ny serie kalt Black Badge. Disse bilene skulle nå nye og yngre potensielle kunder av luksusbiler, og kledd i svart skulle de være rebellene blant de dyre bilene.

Saken fortsetter under Annonsen

Først ut var et par svarte Wraith og Ghost i 2016, og britene fulgte deretter opp med en svart Dawn i 2017.

Deretter har det vært lyst.

Inntil nå.

For nå kommer nattekongen. Eller skal vi si den mørke skurken, for dette er bilverdens svar på Darth Vader i Star Wars.

Modellen Cullinan ble lansert i 2018, rettet nettopp mot de yngre og mer hippe i den potensielle kundekretsen. Dette er en diger luksus-SUV som måler hele 5,34 meter i lengden, og den skal altså kunne takle terrenget nesten like bra som når den har asfalt under hjulene.

Nå kommer den i en versjon som kunne lokket Luke Skywalker over til den mørke siden, for dette er virkelig en lekker og svart sak.

Til tross for at RR sier at kunder kan velge mellom 44.000(!) fargekombinasjoner, så er det selvsagt den svarte fargen som bør lokke bilkjøpere over til den mørke siden.

Produsenten har lakkert den svarte fargen i flere lag, og håndpolert den ikke mindre enn 10 ganger under prosessen.

Ting som tidligere var krommet, som for eksempel den store grillen, er nå lakkert i svart, mens navneskiltene og felgene har fått en slags sølv-på-svart-effekt for å gjøre inntrykket totalt.

På innsiden har de satt inn mer karbon og selvsagt kledd interiøret i svart, og montert inn selveste nattehimmelen. Ikke mindre enn 1.344 fiberoptiske lys i taket lager et eget himmelrike på innsiden, og der skyter også åtte hvite stjerneskudd over himmelen i tilfeldig retning.

En ørliten stjernekrig altså. Nesten som i Star Wars.

Den virkelige rosinen i pølsa er dog det Rolls-Royce har montert inn under panseret.

Skal den være bilverdens Darth Vader må den være sterk, og en Black Badge Cullinan er så absolutt det.

Den 6.75-liters V12-motoren med twinturbo får hjelp av et nytt eksosanlegg, og det gir også 29 nye hestekrefter. Totalen blir dermed akkurat 600 hk, mens dreiemomentet har økt med 50 Nm opp til 900 Nm.

Hva denne nattekongen koster sier ikke Rolls-Royce noe om, men den blir svindyr.

Den norske forhandleren Autoxo tilbyr Cullinan, og prisen er på formidable 6.290.000 kroner. Til sammenligning har de også en Lamborghini Urus til salgs, denne spinnville SUV-modellen med 650 hk. Den koster «bare» 3.390.000 kroner.

Og skal du ha en Black Bagde-utgave må du nok regne med å legge enda mer cash på bordet, så det er verdens klart dyreste SUV-modell.

Men vi vet iallfall hva vi skal ønske oss neste gang vi ser et stjerneskudd på nattehimmelen.

Her er flere bilder av den meget spesielle og jo ganske så kule svarte bilen, og «may the force be with you»:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker