HjemNyheterCupras første modell er en sterk SUV

Cupras første modell er en sterk SUV

Seats sportslige merke Cupra har snart klar sin aller første egenproduserte modell, en SUV så kompakt at de velger å kalle den for en CUV. Og den er ladbar.

I begynnelsen av 2018 annonserte Seat at de ville satse ytterligere på Cupra, benevnelsen som de til da hadde gitt de mer spreke modellvariantene av bilene sine. Cupra skulle skilles ut og stå på egne bein, og de laget til og med en helt ny logo som skulle følge det nye merket.

De har fulgt opp med en egen versjon av Seat Ateca, og den mer sportslige SUVen het kanskje ikke så overraskende Cupra Ateca. Den ble vist fram i fjor høst, men var altså kun en slags «halv-ekte» Cupra.

En ekte, altså en de selv har laget, er snart på vei.

Saken fortsetter under Annonsen

Ikke overraskende går de for de populære SUV-modellene, for den første modellen er en såkalt CUV kalt Formentor.

Denne kompakte SUVen ble vist fram under Genève Motor Show tidligere i år, og da som et konsept. Men slik forblir den ikke lenge.

For nå viser Cupra konseptet fram for andre gang, og denne gangen handler det om en dynamisk presentasjon ‒ altså en kjørende bil.

Så det er ingen grunn til å tro at dette ikke blir Cupras første egenproduserte modell.

Og den ser jo ganske så ok ut, gjør den ikke?

Seat elsker som kjent å kalle bilene sine etter spanske steder, og den nye modellen er intet unntak. For helt ytterst på en odde på ferieøya Mallorca finner vi Kapp Formentor, hvor vinden og bølgene har formet klippene som skulpturer.

Og disse vindfulle linjene har nå Cupras designere prøvd å gjenskape når de tegnet Formentor ‒ altså bilen.

Cupra velger altså en kompakt SUV som sin første egenproduserte modell, og de velger å kalle den for en CUV, hvor C står for Compact.

Bilen er en ladbar hybrid med en elektrisk rekkevidde på 50 kilometer, og totalt byr den på 245 hestekrefter med en dobbeltclutch DSG-kasse som sørger for å sende kreftene til underlaget.

Cupra deltar også i motorsport, så vi kan nok forvente at denne rører godt på seg selv uten at vi har sett noen konkrete tall.

Så hvordan ser den ut?

Jo, vi har faktisk en video av bilen mens den blir testet rundt Formentor på Mallroca, og den har du helt sikkert lyst å se. Og ingen fare, vi har flere bilder helt nederst.

Bilen er en blanding av en terrengbil og en sportslig SUV, og spesielt med lakken til konseptmodellen ser den ut som en skikkelig tøffing du ikke kødder altfor mye med.

Men Cupra har altså ikke helt bekreftet at denne kommer i produksjon, så vi får vente litt på info rundt når den faktisk kommer og hva prisen lander på.

I mellomtiden kan vi jo se litt på bildene av Cupra Formentor som kjører rundt på Kapp Formentor:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse