Buzzen til topps i norsk kåring

Sist fredag kunne Volkswagen Danmark melde at ID. Buzz var kåret til årets bil i Danmark. Fire dager senere kan Volkswagen Norge skryte av det samme.


Over i Danmark er årets bil-pris litt bredere enn den som kaller det seg det samme i Norge. Der består nemlig juryen av 20 biljournalister, men det betyr ikke nødvendigvis at resultatet blir veldig annerledes.

For de 20 danske biljournalistene stemte Volkswagen ID. Buzz til topps i kåringen, og dro blant annet fram kombinasjonen av et karismatisk design, stor plass og gode kjøreegenskaper som hovedgrunner.

Ikke bare ble Buzzen kåret til årets bil i Danmark, men den dro også med seg designprisen og bilgledeprisen under forrige ukes utdeling.

‒ Det er stort at ID. Buzz tildeles Årets Bil i Danmark 2023. At den samtidig hedres med designprisen og bilgledeprisen, bekrefter at vi har et unikt produkt i ID. Buzz. Den er en fantastisk ambassadør for den elektriske omstilling til Volkswagens flåte, sier Michael Ebeling, direktør for Volkswagen personbiler i Danmark.

I likhet med det danske finalefeltet, hvor seks av sju biler var helelektriske, var også det norske finalefeltet dominert av elbiler.

Denne er i regi av mediene Dagbladet, Dinside og Elbil24, så denne prisen kan kalles en slags miniversjon av danskenes årets bil-pris. Den norske prisen er delt ut 15 ganger.

Alle sju finalistene, Mercedes EQE, Nio ET7, Nissan Ariya, Renault Megane E-Tech, Toyota bZ4X, Subaru Solterra og Volkswagen ID. Buzz, var helelektriske, og det var aldri noe tvil om hvor seieren skulle ende.

Volkswagen Norge rapporterer at Buzzen fikk 18 poeng, noe som var mer enn dobbelt så mange som nærmeste konkurrent. Det var altså en solid knock-out.

Det var ikke overraskende, for bare dager før hadde den også blitt kåret til folkets favoritt av leserne av de tre mediene. ID. Buzz tok altså en solid dobbel, og en trippel om vi tar med den danske prisen.

‒ Dette er en helt fantastisk nyhet for hele organisasjonen vår, som har jobbet lenge og hardt med å forberede introduksjonen av ID. Buzz i det norske markedet, sier Håkon Wirak, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy.

‒ Vi er selvsagt veldig stolte av denne modellen, og da er det jo utrolig moro at både folket og juryen er enige med oss gjennom kåringen av personbilvarianten ID. Buzz Pro til årets bil og folkets favoritt, legger han til.

Slik ser den prisbelønte Volkswagen ID. Buzz ut, og dette er altså personbilutgaven av bilen som også kommer som en ren varebil i form av Buzz Cargo.

Buzzen har høstet mange lovord over hele verden etter at den kom, og har også tatt seg til finalen i den europeiske kåringen av årets bil. Der skal den blant annet kjempe mot Nissan Ariya og Toyota bZ4X/Subaru Solterra, tre andre biler som altså utgjorde finalen i den norske kåringen.

Fjorårets vinner av den norske prisen var elbilen BMW i4, mens en annen elbil, Polestar 2, vant kåringen i 2021.

Nylig annonserte også NAF-magasinet Motor sin vinner av årets beste kjøp, og det ble BMW i4.

Den andre elbilen som utpekte seg i denne kåringen? Jo, selvsagt Volkswagen ID. Buzz, kåret til årets nest beste kjøp.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter