Det tok under et halvt døgn før Citroën var utsolgt for Ami Buggy. (Fotos: Citroën)

Buggy-favoritten satte fyr på nettet

Citroën overrasket alle da de viste fram en Buggy-versjon av lille Ami, og da salget til slutt åpnet tok nettet full fyr.


Dessverre er ikke den lille elektriske Ami-modellen på plass her hjemme, og grunnen skal være praktiske utfordringer under vinterhalvåret. Men vi får håpe at det løses, for en slik mopedbil hadde garantert blitt en stor suksess også i Norge.

For vi kan bare titte over på de åtte europeiske landene som selger denne for å se at dette er en skikkelig populær liten rakkar.

Det viser ikke minst det som skjedde da Citroën åpnet opp salget av en spesialversjon.

For Ami kommer nå også som en buggy, og mer eksakt heter denne snåle doningen My Ami Buggy. Ja, det er faktisk navnet.

Franskmennene viste fram den spektakulære versjonen som konsept allerede i 2021, og nå er den endelig på plass og salget har åpnet. Og det fortonet seg nesten som en 100 meter i OL.

Grunnen er at Citroën har satt en strek på kun 1.000 eksemplarer, noe som kanskje ikke høres så veldig lite ut. Men dette er altså totalt, så kunder i åtte land kjempet om å få tilslaget. Og det hjalp heller ikke at den første runden kun handlet om de 800 første bilene.

Mest ivrige var de i Spania, og her satte en kunde en ny rekord for kjøp av en Ami. Kunden gjennomførte nemlig kjøpet på lynraske ett minutt 10 sekunder, og slo dermed rekorden fra i fjor på 2:53 minutter.

Tasteeksperten rakk altså å finne fram til den eksklusive modellen, bekrefte ordren og betale på et drøyt minutt. Da er man ivrig!

Interessen i Belgia var ikke mye dårligere, og der tok de ni minutter før de 65 eksemplarene landet hadde fått utdelt var solgt.

På hjemmebane i Frankrike sto kampen om 430 Ami Buggy, og der forsvant det 300 bare i løpet av en time. Der var de utsolgt etter drøyt to timer.

I tillegg kjempet kunder i Storbritannia, Portugal, Italia, Luxemburg og Hellas om Ami Buggy, og Citroën sier at samtlige biler var solgt på 10 timer.

Og det er kanskje ikke så rart at nettet kokte, for dette er en elbil som starter på drøyt 10.000 euro.

I tillegg til at den er en svært praktisk sommerbil i byene, ser den jo ganske så kul ut også. Sjekk dette:

My Ami Buggy skiller seg ut fra resten av familien ved at den ikke har dører, har et avtakbart tak og kommer i en litt mer spesiell kakifarge.

Den er en litt eventyrlig karakter med spesielle hjulbuer, støtfangere foran og bak og gylne felger. Dette toppes av en knallgul farge på dekorasjonene og tilbehøret, og den har også en ny solskjerm som runder av utseende.

I tillegg er det mulig å få en masse fancy utstyr til bilen, som gjennomsiktige dørdeksler for å beskytte passasjerene mot vær og vind, en avtagbar bag og «Ultimate Ears Boom» Bluetooth-høyttaler og sorte dør- og takrammer.

Så det er kanskje ikke så rart at denne lille favoritt gikk unna i et rekordtempo.

De resterende 200 bilene skal selges på utsalgssteder i Tyrkia, Marokko og de i franske oversjøiske avdelingene og territoriene, og utleveringene skal starte i september.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter