Annonse
Hjem Nyheter BMW og iPhone med verdensnyhet

BMW og iPhone med verdensnyhet

BMW åpner for iPhone, noe som igjen fører til at iPhone for første gang kan åpne for bileiere.

Vi vet at smarttelefoner blir noe av det viktigste vi eier i nær framtid. Den er allerede en telefon, kontakt- og meldingssenter, en bankkonto, en PC, en husdørnøkkel, et kredittkort, en husovervåker og kontrollsenter ‒ og ikke minst et underholdningssenter.

Og nå blir den også en BMW-nøkkel. Vel, iallfall de ganske nye telefonene fra iPhone.

Det tyske merket blir det første i verden som åpner for at iPhone blir en digital bilnøkkel, melder selskapet selv under den store Apple Worldwide Developer Conference.

Det betyr ganske så enkelt at iPhone kan brukes som en nøkkel, og det er bare å tappe på dørhåndtaket og deretter legge telefonen i mobilrommet i bilen så kan du trykke Start og kjøre av gårde.

Saken fortsetter under Annonsen

Løsningen er ganske så intuitiv, og lar BMW-eiere konfigurere iPhone-telefoner som nøkler via BMW Smartphone App. Dette åpner også for muligheten til å dele den digitale nøkkelen med fem venner, hvor det også er mulig å stille inn bilens ytelser.

Så dermed kan for eksempel 18-åringen låne en sprek BMW med langt færre hestekrefter og lavere toppfart enn originalt ‒ smart. Det er mulig å styre tilgangen til BMW-modellen fra innsiden av bilen samt gjennom Apple Wallet.

BMW og Apple har også tenkt på problematikken rundt batteri, og dør iPhonen fordi den går tom for strøm virker den digitale nøkkelen i fem timer. Det bør vel holde til å få lade den opp igjen?

Den digitale iPhone-nøkkelen fungerer fra start i nesten alle modellene fra BMW, mer eksakt seriene 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M og Z4 som er produsert etter 1. juli.

Det trengs også en ganske ny iPhone, nærmere bestemt iPhone XR, iPhone XS eller nyere og Apple Watch 5-serien eller nyere.

En annen nyhet er at BMW integrerer Apple Maps enda mer i de elektriske modellene. Gjennom Apple CarPlay blir det enda enklere å finne ladepunkter, og det blir også mulig å plotte ruta på mobilen som deretter blir overført til bilens navigasjon.

BMW så tidlig potensialet for å integrere smarttelefoner i bilene, og sammen med Apple har de jobbet med Car Connectivity Consortium (CCC) for å komme med en global standardisert løsning. Gjennom NFC-teknologien til mobilen kom den andre generasjonen for digitale bilnøkler i mai, og det jobbes nå med digitale bilnøkler gjennom Ultra Wideband-teknologien.

Det tyske merket åpner nå også for trådløse programvare-oppdateringer for bilen, slik blant annet Tesla-modellene gjør. Dermed kan denne gjøres hjemme, og eierne trenger ikke å møte opp på et verksted for å få de siste funksjonene.

Dette gjelder biler med «BMW Operating System 7» og «BMW Live Cockpit Professional» som kom i 2018, og inkluderer rundt en halv million biler per i dag.

Ifølge BMW vil dette vanligvis ta rundt 20 minutter, og det er to måter å gjøre dette på ‒ direkte gjennom bilens infosystem eller i BMW Connected app-en på smarttelefon. Den siste løsningen åpner for at man kan laste ned oppdateringen via et trådløst nettverk, før dette synkroniseres med bilen.

I dagens biler er det aller meste programmert med koder, så eventuelle programvare-oppdateringer kan gjøres rundt det aller meste ‒ som for eksempel å gi bilen fjernlysassistent eller gi den en enda mer avansert adaptiv cruise-kontroll.

BMW sier at programvaren blir synlig for nedlasting i løpet av seks uker etter at den er sluppet, og deretter vil oppdateringen arkiveres og ligge søkbar i bilens infotainmentsystem. Hver oppdatering inneholder alle funksjonene fra tidligere oppdateringer, slik at man kun må laste ned siste versjon.

Den første oppdateringen er allerede tilgjengelig for en rekke biler, og dette er modellene:

 • BMW 1-serie
 • BMW 2-serie Gran Coupé
 • BMW 3-serie
 • BMW 7-serie
 • BMW 8-serie
 • BMW X5
 • BMW X6
 • BMW X7
 • BMW Z4
 • BMW 5-serie: Fra ny årsmodell i juli 2020
 • BMW X3/X4: Fra ny årsmodell i juli 2021

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,768FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker