BMW har laget seg et konsept som inkluderer shooting brake-design og kun to seter. (Fotos: BMW)

BMW med lekkert håndbygget konsept

En 2-seters shooting brake stasjonsvogn? Ja, hvorfor ikke ‒ hilsen BMW.


Det nye konseptet til BMW, kun laget i ett eksemplar, er en tidløs bil. For her har nemlig designerne tegnet en moderne bil ut fra en ganske så umoderne en, nemlig en førkrigs-bil.

Inspirasjonen er en BMW 328 Touring Coupé som vant det viktige Mille Miglia-løpet tilbake i 1940, og shooting brake-konseptet kobler seg også til BMW 02-serien fra tidlig på 1970-tallet med «Touring» i modellbetegnelsen.

Den nye vist fram under Concorso d'Eleganza Villa d'Este heter BMW Concept Touring Coupé, og som en ekte klassisk BMW-modell byr den på bakhjulsdrift og en rekkesekser under panseret.

Shooting brake er også en historisk benevnelse som har sin opprinnelse fra hestevogner som var store nok til å huse våpen da jegerne skulle på jakt, og er i dag myntet på stasjonsvogner med et litt mer sportslig coupédesign framfor den vanlige sedan-stilen. Slik som denne BMW-modellen.

Konseptet kan by på et ganske langt panser, en aerodynamisk taklinje og en bakende med sportslige detaljer. Og så er det en spesiell lakk.

BMW har utviklet en farge som de kaller «Sparkling Lario», hvor det er integrerte flak av blått glass som skal gi en gråbrun nyanse og dermed et unikt inntrykk av dybde, ifølge tyskerne selv.

Videre er det sølv-bronse-aksenter samt noe spesialdesignede nyrer foran, og det hele rundes av med noen lettmetallfelger på 20 tommer foran og 21 tommer bak som skal matche de utvendige fargene.

På innsiden er det skinnoverflater fra den italienske produsenten Poltrona Frau som skal gi en luksuriøs atmosfære, og ettersom denne kun har to forseter har de laget seg et aldri så lite lukket lasteplan helt bakerst ‒ eksklusivt skreddersydd i selveste Modena. Ja, du kan se det på bildene helt nederst.

Bilen kan tilby to fargetoner innvendig, en mørkebrun øverst som skal gi ro og fokus under kjøring, mens den nedre delen med lysebrune farger skal ifølge BMW gi følelsen av varme og komfort.

Og ja, bilen inkluderer også to store og en liten weekendbag og en matchende klesveske, for såpass må det jo være.

Bilen ble altså presentert under et Concorso-arrangement i Italia som samler en masse flotte og klassiske perler.

Det nye konseptet fra BMW gjorde seg heller ikke bort under helgens arrangementet i Cernobbio, for sjekk dette:

‒ BMW Concept Touring Coupé feirer den originale Sheer Driving Pleasure, sier Domagoj Dukec, leder for BMW Design.

‒ Et svært emosjonelt kjøretøy som dette viser at lidenskapen for alt som hører med til kjøreglede har vært avgjørende gjennom tidene ‒ og vil være det i framtiden.

BMW-gruppen solgte rundt 2,4 millioner biler og over 200.000 motorsykler i fjor, og har for tiden stor suksess her hjemme med elbiler som BMW iX, i4, iX3 og iX1 ‒ og det nye flaggskipet i7 er på full fart inn i det norske markedet.

Mange nordmenn kunne nok ha tenkt seg en BMW Concept Touring Coupé, men det nærmest vi kommer denne er nok bilder. Så her har du herligheten som nikker over 80 år tilbake i tid:

Les også:

Les mer om:

Nyheter