Det går unna når motorsyklene dundre rundt i gatene i Isle of Man, og aller raskeste i år var Peter Hickman. Han satte like godt ny runderekord. (Fotos: BMW)

Bli med på tidenes raskeste TT-runde

BMW-fører Peter Hickman satte en ny vanvittige rekord under årets Isle of Man TT, og her kan du bli med på runden. Se video.

Det årlige Isle of Man TT er noe av det mest spektakulære racerløpet som arrangeres, og kjøres på den lille britiske øya mellom England og Irland. Det er også kjent som verdens farligste løp.

Isle of Man TT ble arrangert første gang i 1907, og kjøres på vanlige gater rundt øya med en runde som måler hele 60 kilometer. Så en av de store utfordringene for roadracerne er å huske svingene, bakketoppene og de blinde punktene ‒ og ikke minst de potensielle dødsfellene som lurer over alt.

Den aller mest legendariske føreren i løpet heter Joey Dunlop, og nordiren vant hele 26 konkurranser mellom 1977 og 2000. Han er faktisk et så stort ikon at da Motorcycle News skulle kåre tidenes roadracere i 2016 ble han nummer fem i en kåring som selvsagt ble toppet av Valentino Rossi.

Dunlop levde, og døde, for roadracing. Etter å ha satt den raskeste rundetiden under Isle of Man TT i 2000, satte han kurs for Estland. Der vant han først et løp i klassen 750cc, før han mistet kontrollen over sykkelen under et 125cc-løp og krasjet i et tre. Han døde momentant.

Han omkom altså ikke på Isle of Man, men det har svært mange gjort. Også i år var det også en fatal ulykke, og spanske Raul Torras Martinez som hadde kjørt 21 TT-løp mistet dessverre livet under et tragisk krasj.

I fjor døde hele seks førere under løpshelgen, og totalt har 267 mistet livet under den livsfarlige konkurransen. Ja, det er ganske så sjukt.

I dag heter en av de største heltene i Isle of Man TT Peter Hickman, og med årets seier står briten totalt med 13 seire ‒ 10 av disse har kommet i 1.000cc-klassen og med en BMW.

36-årigen deltok også på to løp i den globale Superbike-serien i fjor, uten at det ble noe suksess. Hickmans beste plassering ble nummer 14, men han gjorde det bedre i den britiske varianten hvor han vant en av rundene.

I Isle of Man TT er han dog en av de store stjernene. Under årets kunne BMW-føreren også klyve opp på den nye BMW M 1000 RR som debuterte i løpet, og duoen skuffet altså ikke. For ikke bare vant Hickman, kjent bare som Hicky, begge Superstock TT-løpene, men han satte også en ny og helt vanvittige runderekord.

‒ Gratulerer til Peter Hickman og hele teamet ledet av Faye Ho for denne fantastiske prestasjonen, sa Markus Schramm, sjef for BMW Motorrad etter konkurransen.

‒ Peter Hickman deltok i årets Isle of Man TT som en av de største favorittene, og han mer enn levde opp til den rollen. Det er flott å se at han sømløst kunne fortsette suksessene fra tidligere år med den nye BMW M 1000 RR. Det kan ikke tas for gitt, da vi nok en gang i 2023 så hvor sterk motstanden er i det som uten tvil er det mest kjente landeveisløpet i verden.

Hicky selv var selvsagt strålende fornøyd, han og.

‒ Da er 2023 TT-løpene utført og støvet har lagt seg, og Monster Energy av FHO Racing BMW-teamet har gjort en fantastisk jobb, sa han.

‒ Guttene har jobbet utrettelig for å få Superbike til å fungere slik jeg ville ha den.

Resultatet var en forrykende runde på 16:36,115 minutter, noe som gir en forbløffende snitthastighet på 219 km/t rundt den 60,7 kilometer lange banen. Det skulle rett og slett ikke være mulig.

Så hent fram popkornet og bli med på runden, for dette vil du ikke gå glipp av!