Annonse
Hjem Nyheter Bilkjøperne raver rundt Toyota-hybrider

Bilkjøperne raver rundt Toyota-hybrider

Det var Toyota og ikke Volkswagen eller Tesla som solgte flest biler i mai, og det grunnet nye hybridmodeller.

En voldsom teknologisk utvikling gir oss oppgraderte modeller i et vanvittig tempo, og en av produsentene som fornyer seg er Toyota. De har blant annet kommet med nye utgaver av populære modeller som Corolla og Rav4.

Det gir utslag på salgstallene, som sender Toyota til topps på registreringsstaistikken til Opplysningsrådet for Veitrafikk (OFV).

Den japanske produsenten fikk registrert 2.048 biler i mai, mens Volkswagen fulgte et stykke bak med 1.692 biler og Tesla var den tredje som bikket tusengrensen med 1.010 elbiler.

‒ De sterke salgstallene i mai er et bevis på at hybrid-elektriske biler treffer behovene til veldig mange bilkunder i Norge. Vi merker oss at dette skjer i en tid der valg av bil oppleves som usikkert for mange og der elbiler får de fleste overskriftene, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge.

Saken fortsetter under Annonsen

Toyota satser tungt på hybrider, og alle de fire Toyota-modellene som var blant mai’s 12 mest solgte biler var hybrider ‒ C-HR, Yaris, Corolla og Rav4.

Sistnevnte er akkurat kommet ut i oppgradert utgave, og fått spesielt en ting som er viktig for mange norske bilkjøpere.

‒ Nordmenn elsker firehjulsdrift, og nå i mai har nye Rav4 kommet til Norge i AWD-i utgave, en ny intelligent firehjulsdrift som gir bedre fremkommelighet enn før, sier Olsen.

Men salget holdt akkurat ikke til å bli den mest solgte modellen i mai, noe den gamle folkefavoritten Volkswagen Golf snøt den for.

Golf toppet med 890 biler, Rav4 var nummer to med 852 biler og Tesla Model 3 ble passende nok modell nummer 3 på registreringsoversikten med 705 biler.

Det er også verd å merke seg at elbilene Audi e-tron og Jaguar I-Pace fulgte på plassene bak med 530 og 510 biler.

Totalt ble det registrert 13.117 nye personbiler, og en økning på 3,2 prosent i forhold til mai i fjor. Over en tredjedel av disse var elbiler, mens andelen bruktimporterte elbiler gikk ned.

‒ Disse tallene forteller oss at leveringssituasjonen for nye elbiler er vesentlig bedre i år enn i fjor, og dermed er det ikke like nødvendig å kjøpe brukt, forteller direktør i OFV, Øyvind Solberg Thorsen.

Model 3 er fortsatt Norges klart mest solgte bil i 2019 med totalt 7.548 biler, og Golfen er på en like klar 2. plass med 4.549 biler. Deretter skiller det mindre enn 300 biler mellom BMW i3 (2.610), Nissan Leaf (2.575) og Mitsubishi Outlander (2.326) i jakten på den tredje pallplassen.

Rav4 følger deretter med 1.848 biler, men denne har altså fått en voldsom fart på seg nå.

Tesla holder også stand som Norges mest populære merke, og har levert 8.845 biler på året fem første måneder, men Volkswagen jager like bak med 8.356 biler. Det tredje merket som skiller seg ut er Toyota med 6.158 biler.

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker