Annonse
Hjem Elbiler Audi-bilen som føler og tenker

Audi-bilen som føler og tenker

I framtiden skal Audi-modellene kjenne føreren like godt som du kjenner din kjære.

Morgendagens mobilitet. Det er temaet til Audi under den pågående messen kalt Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas. 

Det betyr enkelt og greit måten vi forflytter oss på, og for Audis del hvordan vi forflytter oss i en bil. En Audi-bil.

Mer eksakt i en AI:ME, en smart liten sak Audi viste oss for første gang i fjor.

Navnet hinter på at den har kunstig intelligens som skal samhandle med den som befinner seg i bilen.

Saken fortsetter under Annonsen

AI står for artificial intelligence, og kan oversettes til kunstig intelligens. Me betyr rett og slett meg, så AI:Me betyr det enkelt og greit: «Jeg er smart».

Den helautomatiske AI:ME skal ifølge det tyske merket representere et «tredje, personlige område», hvor de to andre er hjemme og jobben.

Den kunstige intelligensen skal lære seg å kjenne føreren, og skjønne hva han eller henne både ønsker og trenger når de setter seg inn i bilen.

Det betyr at den lærer ting som favorittruter, innstillinger, musikk, temperatur og til og med hva som er favorittmaten, så morgensdagens AI er virkelig en smart greie.

AI:Me byr også på mye annet, som for eksempel på intelligente øyebevegelser hvor du starte navigasjonen bare ved å se på infotainment-løsningen.

Det går selvsagt i 3D-løsninger, og Audi har for sikkerhets skyld lagt inn VR-briller i bilen. Slike virtuelle briller tar underholdningen til et helt nytt nivå, både når det kommer til dataspilling eller om du ser en film.

Du kan for eksempel sette på en serie hjemme i stua, og se videre på denne etter at du har satt deg inn i bilen som frakter deg videre til reisemålet.

Når AI:Me har fraktet deg til reisemålet, kan den snu og kjøre hjem igjen av seg selv. Jepp, du slipper å lete etter en parkeringsplass med en slik bil.

Audi har selvsagt utviklet bilen videre siden sist de viste den fram, og byr på noen ganske så geniale løsninger.

Navigasjonen, ja, den som allerede skal vite hva som er favorittruta, er 3D mikset med utvidet virkelighet. Dette har de utviklet sammen med Samsung, TV-giganten.

Løsningen gjør at nav-pilene som viser veien faktisk dukker opp akkurat der du skal svinge, uansett om det er 70 eller 10 meter lenger framme. Teknologien sørger også for at øyet ikke trenger å skifte fokus, uansett hvor kjørepila befinner seg.

AI:Me har også en svær skjerm som er 15 centimeter høy og hele 122 cm lang som er delvis integrert i instrumentpanelet, og deler av denne som ikke er i bruk blir automatisk gjennomsiktig.

Konseptmodellen byr også på 3. generasjon av «modular infotainment platform», forkortet MIB.

MIB 3 byr på en hovedprosessor som er hele 10 ganger raskere enn MIB 2, noe som blant annet resulterer i en lynrask navigasjon.

Audi presenterer også den nyeste lysteknologien under CES, hvor forskjellige farger gir ulike effekter inne i bilen.

Audi AI:Me 2020 er altså en smart liten bil, og gir oss en forsmak på hva vi kan vente fra det tyske merket i årene som kommer.

Her er flere bilder av AI:Me:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker