Annonse
Hjem Motorsykkel Aston Martin skal lage motorsykkel

Aston Martin skal lage motorsykkel

Nei, det er ikke 1. april. Aston Martin skal virkelig lage en motorsykkel. Med litt hjelp.

Man skulle tro at Aston Martin hadde nok å henge fingrene sine i. De har på gang sin første SUV, planlegger nye elbiler, lager nye eksemplarer av gamle legendariske modeller og setter sammen superbiler som Valhalla og Valkyrie.

Og det er bare det vi kommer på i farta.

Men det er åpenbart ikke nok for det ikoniske bilmerket.

Nå skal de også utvide porteføljen med en motorsykkel sammen med en annen britisk produsent.

Saken fortsetter under Annonsen

George Brough etablerte MC-merket Brough Superior i Nottingham for akkurat 100 år siden, og var DET merket du ville eie tidlig på 1900-tallet.

Syklene var nemlig både raske og pene, og kjendisene sto nærmest i kø for å sikre seg en MC fra det overlegne merket.

En av de største på den tiden, T.E Lawrence, mannen som var inspirasjonen til filmen «Lawrence of Arabia» som vant sju Oscars, eide blant annet sju stykker.

Men som mange andre forsvant merket etter hvert fra horisonten, men ble gjenopplivet av MC-designeren Thierry Henriette i 2013.

Det første Henriette gjorde var å relansere George Broughs kanskje mest kjente modell, favorittsykkelen til Lawrence kalt SS100.

Brough lagde altså motorsykler som var en perfekt balanse mellom ytelser og design. Og kjenner vi til noen bilprodusenter som gjør akkurat det?

Ja, vi tenker selvsagt på Aston Martin.

Så de to bør passe relativt godt til hverandre, og når også den kreative sjefen hos Aston Martin, Marek Reichman, i tillegg er en ganske så stor MC-entusiast så ja, fant de hverandre.

For sammen skal de altså lage den aller første motorsykkelen med Aston-vingene på tanken.

‒ Dette er fascinerende og et veldig populært prosjekt både for meg selv og resten av teamet, sier Reichman.

‒ Å få jobbe sammen med Brough Superior gir oss muligheten til å bringe vårt eget unike syn på hvordan man kan kombinere skjønnhet og ingeniørarbeid, og utvikle et følelsesmessig stykke kjøretøydesign.

‒ Vi ser fram til resultatet, og kan ikke vente med å se reaksjonene motorsykkelen får når den blir vist fram neste år.

Så vi vet altså ikke helt hva de planlegger, og det eneste bilde de har kommet med er en tegning som viser de store linjene.

Dessverre har Aston Martin en lei tendens til å lage svært begrenset antall av spesielle biler, og denne motorsykkelen havner i den kategorien. Aston Martin sier bare «et svært begrenset antall».

Skal vi gjette på 100?

Men helt eksakt hvor mange får vi muligens vite 5. november, for da skal de presenterer flere detaljer rundt sykkelen i forbindelse med den store MC-messa i Milano kalt EICMA.

Vi forventer oss uansett en motorsykkel med både gode ytelser og et flott design, og det er neppe for mye forlangt når det kommer til Aston Martin og Brough Superior.

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker