Annonse
Hjem Nyheter Årets viktigste bilutstilling er avlyst

Årets viktigste bilutstilling er avlyst

Corona-frykten har nådd bilverden, og nå er årets viktigste bilutstilling, Genève Motor Show, avlyst.

2020 blir et av de mest markante årene i bilhistorien, for det nå det virkelige startskuddet for elektrifiserte biler går.

Det betyr at mange av de store bilprodusentene kommer med både nye og oppgraderte modeller, og de fleste er myntet for to store markeder ‒ Kina og Europa.

Her hjemme har EU gått til utslippskamp, og strammer stadig inn kravene rundt bilene. Og de viser ingen nåde, for de produsentene som ikke klarer å innfri disse får gigantiske bøter.

Resultatet er altså en masse nye modeller med ingen eller mindre utslipp, og mange av disse skulle vises fram under Genève Motor Show som skulle starte denne uken.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette er regnet som den viktigste bilutstillingen i 2020, både fordi den er tidlig på året hvor mange slipper nyheter og fordi de aller fleste viktige produsenter finner veien dit. Det kommer over en halv million besøkende til utstilling, men det er andre som tiltrekker seg enda flere.

Men Genève er unik ved at den ikke har et nasjonalt utgangspunkt hvor det settes ekstra fokus på merker fra eget land, slik som messer for eksempel i USA, Tyskland og Japan har.

Det hele skulle innledes med utdelingen av årets bil i verden mandag, deretter mediadag tirsdag og VIP-dag onsdag. Så skulle det hele brake løs torsdag, og bilutstillingen skulle vare helt til 15. mars.

Slik så det ut i fjor:

Men fredag ble det hele avlyst.

‒ Den 90. utgaven av Genève Motor Show vil ikke gjennomføres, noe myndighetene til slutt har bestemt. Dette er et forebyggende tiltak i tilknytning til epidemien rundt coronaviruset i Europa og nå også i Sveits, og de har nå bestemt at alle arrangementer som samler mer enn 1.000 skal avlyses inntil 15. mars. Så beklagelig må vi annonsere at Genève Motor Show 2020 er kansellert, sa styreleder Maurice Turrettini lørdag.

Allerede tidligere i forrige uke begynte bilprodusenter å trekke seg på grunn av corona-spredningen, og flere melder nå at de vil gjennomføre virtuelle premierer av modeller som de skulle avduke i Genève.

Det var en rekke store ting på gang under årets Genève Motor Show, og merker som Aiways, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, DS, Fisker, Honda, Hyundai, Jeep, Kia, McLaren, Mercedes, Nissan, Polestar, Renault, Seat, Skoda, Toyota og Volkswagen var klare med både store og små nyheter under messen.

Det skjer altså ikke, noe som nok er til det beste for alle.

Men vi skal selvsagt få spredd de viktigste nyhetene utover uka, så du skal ikke gå glipp av så veldig mye rundt de største nyhetene til bilprodusentene.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,848FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker