Åpnet for reservasjon av den oppsiktsvekkende elbilen

Nå kan norske kunder reservere Hongqi E-HS9.


En ting skal iallfall elbilene ha, de er sjeldne kjedelige. Mange husker sikkert fire av de som virkelig brøytet vei ‒ Mitsubishi i-MiEV, Nissan Leaf, Tesla Model S og BMW i3. Meningene om designet til disse er selvsagt delte, men kvartetten skilte seg uansett virkelig ut fra den store hopen.

Og det dukker fortsatt opp nye elbiler som får øyenbrynene til å heve seg, slik som kinesiske Hongqi E-HS9.

Denne er så langt unna i-MiEV, verdens første masseproduserte elbil, som det er mulig å komme. For eksempel var Mitsubishis lille elbil 3,4 meter lang, mens kun akselavstanden på E-HS9 måler solide 3,11 meter.

Hongqi E-HS9 er nemlig inspirert av selveste Rolls-Royce, noe både utsiden og innsiden bærer preg av. Men ikke prisen, som er estimert til 620.000 kroner for den rimeligste versjonen.

Dette har gjort den ganske så oppsiktsvekkende elbilen som får sin globale markedslansering i Norge ganske så ettertraktet.

‒ Tusenvis står på interesseliste for Hongqi E-HS9, og svært mange har kontaktet oss for å reservere og bestille ‒ lenge før vi har åpnet for det, sier Knut G.H. Aas, administrerende direktør til importøren HBI Norge.

‒ Det er tydelig at folk har fått øynene opp for Hongqi E-HS9, og det er både prisen, designet og teknologien som appellerer. Vi gleder oss til å gi nordmenn muligheten til å sikre seg Hongqi E-HS9, og det blir spennende å se hvilken mottakelse dette får fremover, legger han til.

Nå trenger altså ikke potensielle kunder å kontakte HBI for å få reservert bilen, for det er åpnet for reservasjoner.

‒ Allerede noen få sekunder etter at forhåndsreservasjonen åpnet hadde de første kundene reservert, og et stort antall reservasjoner kom inn de første timene, sier Aas.

Kundene som reserverer E-HS9 må ut med 15.000 kroner, noe som blir tilbakebetalt når kontrakt inngås.

‒ Vi ønsker i første omgang å gi de mest interesserte anledning til å reservere først. Mange ønsker å få bilen raskt, og vi planlegger å levere de første kundesolgte bilene allerede i fjerde kvartal 2021, sier Aas.

Eventuell kunder får fortsatt ikke fysisk sett bilen, men de første visningsbilene er forventet inn til Norge etter påsken.

Les mer om Hongqi E-HS9 i en av lenkene under bildene.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter