Annonse
HjemNyheterÅpner for salg av viktig Skoda-modell

Åpner for salg av viktig Skoda-modell

Favoritten Skoda Octavia blir ny, og stasjonsvognen er nå så nær at prisen er satt og salget har åpnet.

Mange potensielle Skoda-kjøpere ser nok fram mot 1. september, for det er dagen da den elektriske SUV-modellen Enyaq iV endelig vises fram.

Men alt handler ikke om elbiler, og selv i elbillandet Norge er det fortsatt mange som foretrekker andre typer biler.

Og Skoda har noen gode alternativer som mange allerede kjører, og en av de er utvilsomt Octavia som nå tar steget inn i den elektrifiserte framtiden som ladbar hybrid.

Denne er ifølge importøren Norges aller mest populære stasjonsvognen med tradisjonell drivlinje, og Octavia var faktisk Norges 10. mest solgte nybil i fjor. Rensker vi bort de modellene som også kommer som elbiler, var faktisk Octavia Norges 3. mest populære bak Mitsubishi Outlander og Toyota Rav4.

Saken fortsetter under Annonsen

4. gerenasjon av Octavia ble vist fram mot slutten av fjoråret, og nå er den på plass i Norge.

‒ Octavia har vært og er én av våre absolutt viktigste modeller, om ikke den viktigste, sier Thomas Meiner, Skoda-direktør i Harald A. Møller.

‒ Den har vært en suksess i mange år. Selv de siste årene, hvor elbilene i stor grad har tatt over, har Octavia vært landets mest solgte dieselbiler og solgt imponerende godt i et krevende marked. Octavia er en særdeles god kombinasjon av praktiske løsninger og god plass, klassisk og linjepent design, og mye bil for pengene.

Octavia blir tilgjengelig i stort alle områder foruten ren elbil, det vil si som 4×4, bensin, diesel, mildhybrid og ladbar hybrid.

Skoda har da også bygd den som en helt ny modell, og nye Octavia stasjonsvogn byr også på større innvendig plass og et bagasjerom opp mot på 640 liter.

Nye Octavia byr også på en rekke nyvinning for Skoda både når det gjelder teknologi og førerassistenter, så det tsjekkiske merket har fornyet den populære modellen fra innsiden og ut.

På motorsiden strekker alternativene seg fra en bensinmotor på 1 liter til diesel- og bensinversjonene på 2 liter, mens de ladbare hybridene fås med en 1.4-liters motor med enten 204 hk eller 245 hk. De elektrifiserte og ladbare Octavia iV-utgavene får en elektrisk rekkevidde på over 50 kilometer.

Skoda Norge åpner først for biler i utstyrsnivåene Ambition, Style og RS. Dette skal fortløpende utvides med andre versjoner, blant annet 4×4 og utstyrsnivå Scout. I første omgang er det kun stasjonsvognene som tas inn til Norge.

Prisene for nye Octavia iV starter på 406.000 kroner for en Ambition-utgave med 204 hk PHEV TSI og DSG-girkasse. Det er også åpnet for bestilling av Style med 204 hk og DSG, samt Octavia RS med 245 hk og DSG.

– Det er ikke alle som ønsker eller har anledningen til å kjøre elektrisk, og det er viktig for oss å ha attraktive alternativer til alle kundene, uavhengig av drivlinje. Nå som nye Octavia blir tilgjengelig som ladbar hybrid, har vi stor tro på at den kommer fortsetter å være en kundefavoritt blant nordmenn, selv om Enyaq nå kommer på markedet, sier Meiner. 

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse