Annonse
HjemNyheter10 nye Bentayga levert hver eneste dag

10 nye Bentayga levert hver eneste dag

Bentley traff blink da de lanserte Bentayga tilbake i 2016, og de har nå rundet 20.000 slike biler.

Det er nå rundt 2.000 dager siden Bentley stolt kunne levere sin aller første Bentayga, nærmere bestemt i begynnelsen av 2016.

Det britiske luksusmerket hadde en klar ambisjon med den nye modellen ‒ de ville til topps.

Faktisk var de så oppsatt på dette at da de lanserte bilen i januar 2016 gjorde de like godt det i Kitzbühel, nærmere bestemt i verdens tøffeste utforløypa.

De parkerte den nye SUV-modellen midt i «Der Streif», slik at ingen skulle være i tvil om hvor imponerende denne kjøremaskinen var. Dette skulle være en «game changer» som taklet absolutt alle utfordringer.

Saken fortsetter under Annonsen

Og det var ikke småtterier Bentley kunne slå i bordet med.

Bilen var den sterkeste, raskeste, mest luksuriøse og mest eksklusive SUV-modellen i verden, og kundene lot seg selvsagt forføre.

Ved lansering kom Bentayga med en diger W12 på 6-liter med twin-turbo som huset 608 hester og et voldsomt dreiemoment på 900 Nm, og den rørte på seg som en ekte sportsbil. 0-100 km/t ble gjort på 4,1 sekunder, mens toppfarten akkurat bikket 300 km/t.

Siden har det kommet fem utgaver og fire drivverk av den imponerende bilen, og den ble også modellen som tok Bentley inn i den elektriske framtiden med en ladbar hybrid som kombinerer elmotor med en V6-motor. Denne har et utslipp på 79 g/km ‒ rett og slett imponerende for en diger SUV som lett kan trekke 3.500 kilo bak seg.

Om en W12 blir litt for voldsom byr også Bentley på en V8 som produserer 550 hk og 770 Nm, og denne klarer sprinten på 4,5 sekunder og når 290 km/t.

Bentayga Speed er den kraftfulle søsteren, og denne satte i 2018 ny rekord for serieproduserte SUV-modeller opp det berømte bakkeløpet Pikes Peak. I denne er W12-motoren tunet til 635 hk, og den bikker 100 km/t på 3,9 sekunder og har en toppfart på 306 km/t.

Over 20.000 kunder kan altså sette seg inn i sin egen Bentayga, som er bygget av 230 medarbeidere som totalt bruker 100 timer på en slik bil.

At den har vært en formidabel suksess viser altså salgstallene, som for Bentleys del har økt betraktelig etter at Bentayga ble introdusert i 2016.

I fjor endte salget på 11.006 Bentley-biler, riktignok med den nye Grand Toureren Bentley Continental GT som den bestselgende. Men også Bentayga holder seg populær, og salget av SUV-modellen økte med formidable 18 prosent i 2019.

Det var mye takket være nye versjoner som Speed, Design Series og selvsagt Hybrid, så Bentayga kommer ikke til å forsvinne med det aller første.

Her er noen bilder som viser hvor fleksibel av den imponerende SUV-modellen virkelig er:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse