Annonse
HjemNyheterVolvo gjenåpner svenske fabrikker

Volvo gjenåpner svenske fabrikker

Volvo stengte sine tre fabrikker og hovedkontoret i Göteborg 26. mars, og vil gjenåpne driften førstkommende mandag.

Volvo har på en nå måte blitt truffet to ganger av koronautbruddet. Først måtte de stenge ned virksomheten i Kina, og deretter ble de tvunget til det samme i Europa og USA.

Produksjonen i Kina er for lengst gjenopptatt, og nå åpner Volvo også opp for arbeid på hovedkontoret i Göteborg og på den nærliggende fabrikken på Torslanda rett utenfor byen.

Den svenske produsenten understreker at de har brukt de siste ukene til å forberede en oppstart, slik at de ansatte kan komme tilbake på en sikker og trygg måte som ivaretar helsen.

For å få en noenlunde normal produksjon er de også avhengige av eksterne leverandører og partnere, og Volvo sier at de har hatt en løpende dialog med disse for å sikre en trygg produksjon og for å minske forstyrrelser i leverandørkjeden.

Saken fortsetter under Annonsen

Volvo vil også tilpasse produksjonen for å møte etterspørselen i markedet, samt for å kunne levere i henhold til eksisterende ordrebøker.

– Vi har et ansvar overfor våre medarbeidere og leverandører om å gjenoppta driften nå når situasjonen tillater det. Det beste vi kan gjøre for å hjelpe samfunnet er å finne trygge måter å restarte selskapet på, som samtidig ivaretar folks helse og deres arbeidsplasser, sier Håkan Samuelsson, president og CEO i Volvo Cars.

Det svenske merket fikk altså tidlig føle hva korona-utbruddet førte med seg, og tar store forholdsregler nå som produksjonen skal starte opp igjen.

Alle fasilitetene er rengjort, og det er innført nye og strengere retningslinjer og rutiner for hygiene og renhold. De ansatte har blant annet muligheten til å måle hva slags temperatur og oksygenmetning de har i kroppen før de går inn på kontorene, og hver eneste arbeidsstasjon ved fabrikken på Torslanda er gjennomgått for å se på hvilke helse- og sikkerhetsmessige tiltak som må innføres for å sikre en trygg gjenåpning.

De har også gjennomført tiltak som gjør at det er en tilfredsstillende avstand mellom medarbeiderne ved alle møterom, kontorplasser og kantiner. De har også flyttet på kontorpulter, og satt begrensninger på hvor mange personer som får lov til å være i et møterom eller i en kantine på samme tid.

Også Volvo Cars produksjonssenter i Belgia åpner førstkommende mandag med begrenset kapasitet, mens den amerikanske fabrikken skal gjenåpne 11. mai.

På motorfabrikken i Skövde og fabrikken i Olofström som lager karosserikomponenter vil de planlegge produksjonen ut fra behov ved de andre fabrikkene.

Volvo Cars kontormedarbeidere i øvrig land skal følge myndighetenes anbefalinger, og i Norge driftes salgskontoret som normalt ved bruk av hjemmekontor.

Selv om Volvo starter opp produksjonen igjen, vil de aller fleste ha redusert arbeidstid i påvente av at markedene og samfunnet for øvrig stabiliserer seg. 

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse