Årets rallycross-VM er over, og for 4. gang på rad ble Johan Kristoffersson kronet som mester. (Fotos: Red Bull)

Ustoppelige Kristoffersson med ny tittel

Johan Kristoffersson tok sin sjette VM-tittel i rallycross, mens norske Ole Christian Veiby avsluttet årets sesong med en sterk 2. plass i det siste løpet.

Det var kun teori som kunne frata den ustoppelige svensken årets tittel, og allerede lørdag skuflet supersvensken inn nok poeng til å avgjøre årets det hele. Han fulgte like godt opp med å vinne søndagens runde, og ble dermed mester hele 37 poeng foran landsmannen Kevin Hansen.

Kristoffersson har vunnet fem av de sju rundene i årets mesterskap, mens Kevin Hansen vant lørdagens historiske løp og tyske Timo Scheider vant et av de to løpene som ble kjørt i Sør-Afrika.

Etter å ha blitt nummer seks lørdag satte svensken skapet skikkelig på plass under søndagens kjøring i Hongkong, og denne runden var faktisk aller første gang rally-VM har kjørt midt i en by. Kristoffersson vant den avsluttende finalen med nærmere 4 sekunder ‒ ren utklassing i rallycross-VM.

‒ Jeg er veldig glad for at jeg klarte å sette opp et show foran så mange fans, sa Kristoffersson.

‒ Det har vært fantastisk å komme hit, og etter en skuffende finale i går var det flott å ta seieren i dag.

‒ Jeg kan ikke takke teamet nok for all innsatsen de har lagt ned. De jobber hver våkne time, og ofrer tid med familiene sine for å gi oss den best mulige bilen, så å belønne dem som dette er fantastisk – og det finnes ikke noe bedre sted å feire enn her i Hongkong!

Også lagkameraten hadde grunn til å feire søndag. Ole Christian Veiby venter fortsatt på sin første seier, men var raskest av de bak Kristoffersson søndag og avsluttet dermed sesongen med en sterk 2. plass.

Under annonsen er podiumtrioen med Veiby til høyre på bildet:

Johan Kristoffersson var også på plass under den første VM-sesongen til rallycross tilbake i 2014, men den gang kjørte han kun noen få runder. Det året ble Petter Solberg klar verdensmester.

Året etter gjentok Solberg bedriften, og da var også Kristoffersson i gang med en full satsting og endte på 3. plass i mesterskapet.

I 2016 klatret svensken ytterliggere en plass, og i 2017 utgjorde han sammen med Solberg den svenske Volkswagen-importørens offisielle lag. Kristoffersson svarte med å paradere inn til gullet, noe han gjentok i 2018.

Deretter tok han en pause fra rallycrossen, men var tilbake allerede i 2020. Siden har den nå 34 år gamle føreren vunnet alle mesterskapene.