Toyota bekrefter nye Aygo X

I mars viste Toyota fram en Aygo X prologue, og nå bekrefter de at det kommer en ny Aygo X.


De som går rundt og tror at Yaris er den aller minste modellen fra Toyota, må tro om igjen. For selv om Yarisen ikke en gang strekker seg fire meter i lengden, finnes den en europeisk søster som er enda mer kompakt.

I samarbeid med PSA (nå Stellantis) kunne nemlig Toyota tilbake i 2005 presentere en såkalt supermini, en 3,41 meter lang bil kalt Aygo. Dette var en søster til Peugeot 107 og Citroën C1, to andre superminier.

I 2014 kom 2. generasjon, og nå hadde de gått for et X-design i fronten. Og det førte også til de første X-versjonene, en trend de nå tar videre.

I mars kunne de vise fram en ny utgave kalt Aygo X prologue, noe som hinter at denne var en prolog for et nytt Aygo-kapitel. Og nå kommer det altså en bekreftelse på at de har en ny Aygo på gang.

Nye Aygo X, som skal uttales Aygo Cross, er utviklet av Toyota Motor Europe, og skal produseres i Kolin og Toyota Motor Manufacturing Tsjekkia. Det er altså en ekte europeisk modell.

Toyota holder fortsatt kortene tett mot brystet, og avslører ingenting annet enn et bilde som ikke akkurat sier 1.000 ord.

Den nye Aygo X er en crossover laget på GA-B-plattformen fra Toyota New Global Architecture, og blir dermed en slags søster av nye Yaris som også er satt sammen på denne. Og det er iallfall ikke negativt.

For nye Yaris, som også har kommet som Yaris Cross, ble nemlig kåret til årets bil i Europa i 2021.

Toyotas utviklingsteam har med den nye Aygo-modellen «studert det nåværende og framtidige livet i urbane og forstadsmiljøer i Europa for å levere en trygg, kompakt crossover unik for A-segmentet», som de selv sier.

Visjonen Aygo X prologue ble altså vist fram i mars, og den vet vi hvordan ser ut. Hvordan Aygo X faktis blir får vi vite i begynnelsen av november, for da blir den avduket.

Her bilder av bilen som viser vei for den nye modellen, Toyota Aygo X prologue:

Les også:

Les mer om:

Nyheter