Annonse
HjemElbilerSju biler kan bli årets bil i Europa

Sju biler kan bli årets bil i Europa

Finalistene i konkurransen om å bli årets bil i Europa er klare, og flere av forhåndsfavorittene har tatt seg videre.

Det er bare noen uker siden at European Car of the Year (ECOYT) kunne avsløre semifinalistene i kampen om å bli årets bil i 2022.

Den listen besto av 39 biler, og aller størst grunn til å smile hadde BMW ‒ som fikk hele fire biler inn i semifinalen. Mercedes og Volkswagen kunne også være fornøyd etter å ha fått tre modeller hver videre, og oversikten besto også av noen ganske ukjente biler her i Norge som Aiways U5, Hyundai Bayon og Lynk & Co 01.

Men, pussig nok, røk både BMW, Mercedes eller Volkswagen ut i semifinalen. For ingen av de sju bilene som utgjør finalefeltet er fra disse merkene. Faktisk har et av merkene som har tatt seg videre kun laget to modeller ‒ gjennom historien!

Saken fortsetter under Annonsen

Så hvem kan det være?

Jo, det er ganske åpenbart når man vet svaret. Cupra.

Dette ferske merket har så langt kommet med to modeller, Formentor og Born. Og det er sistnevnte som henger med i kampen om årets bil i Europa.

Elbilen Cupra Born er altså en av de sju som de 61 europeiske journalistene har stemt videre, og bare så det er sagt ‒ elbilene dominerer denne kåringen.

Hvor mange av bilene kjenner du igjen på bildet under?

Finalistene er altså klare, og nå skal juryen bestemme seg for vinneren. Den avstemningen tar plass i slutten av februar, før resultatet og dermed også vinneren av årets bil i Europa blir offentliggjort 28. februar.

Også i fjor hadde Cupra en av finalistene gjennom SUV-modellen Formentor, men denne endte på 3. plass. Det var nemlig lille Toyota Yaris som stakk av med de fleste stemmene i 2021.

Peugeot som også har en finalist i år tok tittelen i 2020 med 208, mens Jaguar kunne juble for sin aller første seier da elbilen I-Pace kanskje noe overraskende ble kåret til årets bil i Europa i 2019.

Her er de sju bilene som kjemper om å bli årets bil i Europa 2022:

  • Cupra Born
(Foto: Cupra)
  • Ford Mustang Mach-E
(Foto: Ford)
  • Hyundai Ioniq 5
(Foto: Hyundai)
  • Kia EV6
(Foto: Kia)
  • Peugeot 308
(Foto: Peugeot)
  • Renault Mégane E-Tech
(Foto: Renault)
  • Skoda Enyaq iV
(Foto: Skoda)

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse