Sjekk, en Skoda Enyaq Camper!

Festival? Nope, FestElval. Det har Skoda UK tenkt, og laget seg en oppsiktsvekkende camper av elbilen Enyaq. Se video og bilder.


Endelig har festivalfolket igjen kunne nyte friheten disse byr på, for etter flere år med korona-restriksjoner har årets sommer vært langt mer normal. Det vil gjerne Skoda UK feire skikkelig.

Også over på øya spiser nå elbilene andeler av nybilsalget, og Skoda er på plass med sin Enyaq iV som allerede har plukket opp flere britiske priser ‒ blant annet kåret som årets familiebil av Autocar.

Skoda UK vil nå vise at elbilen er svært så fleksibel, og at den også kan vært en perfekt partner for fire festivalgjengere. For de har laget en ganske så fantastisk camper-utgave av den populære elbilen.

Selve camper-utstyret kommer fra den tsjekkiske produsenten Egoe, og det innvendige utstyret passer ganske så perfekt inn i bagasjerommet til Enyaq som rommer hele 585 liter. Dette åpner for utstyr som en integrert gasskomfyr, en sammenleggbar vask med kran og slange, en benk og rikelig med oppbevaring. Ja, en drøm for festivalfolket.

Men Enyaq iV 80 FestEVal som Skoda UK har døpt bilen byr på langt mer.

Det store bagasjerommet byr på så mye plass at det også er to soveplasser der bak, og dobbeltsengen kan dras fram og ordnes på bare minutter. Ja, ifølge Skoda UK.

Men vi sa fire personer, og de to andre soveplassene finner vi på taket.

Der oppe kan et telt settes opp, og igjen sier Skoda UK «i løpet av minutter». For å komme seg opp til den luftige teltplassen følger det med en stig oppbevart i den smarte teltboksen. Her har Skoda UK tenkt på det meste, for det er til og med en solcelledrevet vifte og en integrert lommelykt.

Og ja, det er selvsagt laggringsrom også i teltet.

Skoda UK sier videre at designet er strømlinjeformet, slik at det ikke skal ødelegge den aerodynamiske linjen som Enyaq kan by på ‒ elbilen har en strømlinjemotstand på kun 0,26.

Nevnte vi at settet også inkluderer bord og stoler? For det gjør det.

Den bør også by på stemning i leiren, for Enyaq kommer med et lydanlegg med åtte høyttalere og omgivelsesbelysning. Og bilen inkluderer også Wi-Fi, så her er det mulig å koble åtte enheter opp med bilens internett.

Det er dog en liten festivalbrems med det hele. Skoda UK har laget denne som en såkalt one-off, noe som betyr at dette er den eneste camperutgaven de lager av Enyaq.

Som mange andre merker har også Skoda har produksjonstrøbbel som har gått utover Enyaq, men den er likevel så langt i 2022 Norges tredje mest populære nybil ‒ bare slått av Tesla Model Y og Volkswagen ID.4. Det er registrert nærmere 4.000 Enyaq her så langt i år, og totalt rundt 10.000 biler.

Så det er nok mange nordmenn som kunne tenkt seg dette campingsettet, men de må nok nøye seg med bilder av den unike bilen. Og det er om ikke annet en liten trøst.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter