Annonse
HjemNyheterRekkevidden for Peugeots flaggskip er klart

Rekkevidden for Peugeots flaggskip er klart

I fjor meldte Peugeot at blant andre 508 og 508 SW også skulle komme som ladbare hybrider, og nå er rekkevidden klar for flaggskipet.

Det skjer ting hos Peugeot for tiden, og de har nylig vist fram både en ren elbil i e-208 og en ny ladbar firehjultrukket SUV i 3008 GT, og nå bekrefter de også den elektriske rekkevidden på flaggskipet 508 Hybrid.

Som med de andre ferske ladbare hybridene til merket bikker også denne 50 kilometer, og kan dermed fungere som en ren elbil i store deler av hverdagen.

Mer konkret vil sedanutgaven rulle 54 kilometer på batteridrift, mens stasjonsvognen klarer 52 kilometer ‒ ifølge Peugeot selv.

Saken fortsetter under Annonsen

En lang elektrisk rekkevidde gir selvsagt utslag på den gjennomsnittlige CO2-utslippet, som er 29 g/km for sedanen og 30 g/km for stasjonsvognen.

De er altså ganske så drivstoffgjerrige.

‒ Vi ser veldig fram til å tilby nok en ladbar bil, perfekt for norske forhold, sier Rune Hensel, direktør for Peugeot Norge hos Bertel O. Steen.

‒ 508 skiller seg fra andre biler i klassen ved å være både sportslig, lav, bred og kjøreglad. Siden de fleste ikke kjører mer enn rundt tre mil om dagen, vil 508 de fleste dager i året fungere som en nullutslippsbil. I tillegg er den en bekymringsfri langtursbil, mener direktøren.

508 Hybrid kommer med en 1.6-liters turbomotor med 180 hestekrefter, mens den elektriske motoren yter 110 hk. Den totale systemeffekten er på 225 hk, og hybridene er koblet til en 8-trinns automatkasse.

Batteriet har en kapasitet på 11,8 kW, og ladetiden er oppgitt til 1 time og 45 minutter via normalladeinntaket på 6,6 kW.

Og gledelig nok er batteriet og den elektriske drivlinjen plassert på en slik måte at det ikke går utover den bagasjerommet, som for sedan er på 487 liter og stasjonsvognen på 530 liter.

Nye 508 Hybrid kommer også i tre utstyrsnivåer, Allure, GT-Line og GT.

Men om det er noen som vil ha noe enda mer spesielt, kan vente en liten stund.

For Peugeot har nemlig på gang en særs imponerende utgave av 508, en som også Peugeot Sport har vært med på å utvikle. Den er kalt 508 Peugeot Sport Engineered, og er en skikkelig potent hybrid.

Denne viste de fram som konsept i februar, og bilen kommer med tre motorer hvor effekten er satt til 400 hestekrefter og 500 Nm.

Dette gjør denne til en aldri så liten ulv i fåreklær, og bilen klarer 0-100 km/t på sportsbilaktige 4,3 sekunder og har en toppfart på 250 km/t.

Denne kommer dog ikke før neste høst, men den er kanskje verd å vente på?

En som er rett rundt hjørnet er 508 Hybrid, og her er flere bilder av den:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse