Denne gjengen har grunn til å være stolt, for de kan utstede et ganske så unikt sertifikat. (Fotos: Porsche)

Porsche Son får unik klassisk sertifisering

Som eneste i Norden og som kun én av fire enkeltstående klassiske sentre i verden kan Porsche Classic Center Son nå utstede Porsche Classic technical certificate.


Ah, klassiske Porsche 911, drømmebilen for mange nordmenn. Noen heldige får også realisert drømmen, men skal man bla opp mange hundretusener av kroner på en gammel 911 er det et par viktige ting ‒ tilstand og historie.

Der kommer noe som heter Porsche Classic technical certificate inn. Dette offisielle sertifikatet viser både bilen tilstand, hvilke deler bilen er utstyrt med og historie, og er dermed et ganske så viktig dokument.

Porsche selv er ganske så stolt av dette, og mener sertifikatet er så viktig og unikt at de ikke lar veldig mange utstede dette. Faktisk har ingen i Norden blitt godkjent, vel, inntil nå.

For nå blir Porsche Classic Center Son en offisiell partner av «Porsche Classic technical certificate», som den første og eneste Porsche-forhandleren i Norden.

Det betyr at Porsche Classic Center Son kan verifisere Porsche Classic-biler og skrive ut det eksklusive sertifikatet for alle Porsche Classic-modeller fra 356 til 911 type 997 basert på en omfattende undersøkelse av bilen.

Det er en skikkelig fjær i hatten til gjengen i Son ikke så langt fra Oslo, og selvsagt også importør Porsche Norge.  

(Foto: Henrik Oulie, Porsche)

– Vi er uhyre stolte over dette, en stor dag for alle nordiske Porsche-entusiaster, sier Michael Hiller, administrerende direktør i Porsche Norge.

‒ Fra før er Porsche Center Classic Son ett av kun fire «stand alone» Porsche Classic Center i verden. Fremover vil entusiaster og eiere av Porsche få enda større grunn til å besøke senteret.

Som alle klassiske biler har også de eldre Porsche 911 historier som det er spennende å grave i, og denne jobben er allerede gjort med den unike sertifiseringen. Her er det altså original kjøretøyinformasjon og historisk informasjon om den klassiske Porschen.

I tillegg gjøres det en omfattende tilstandskontroll av bilen, og på toppen kommer sertifikatet med en ekspertuttalelse fra en Porsche Classic-tekniker basert på denne undersøkelsen.

Med sertifikatet får eieren av Porsche Classic-bilen informasjon om kjøretøyidentifikasjonsnummer (VIN), motor- og girkassenummer, samt mye annen original informasjon fra produksjonstidstiden, opplyser Porsche.

Opplysningene kan selvsagt si mye om bilen og historien til den: Når ble bilen produsert? Hvilke opsjonskoder har bilen, og stemmer produksjonsinformasjon overens med bilens motor- og girkassenummer?

Porsche Classic-serien inkluderer alle historiske kjøretøy som ikke har blitt produsert i standardproduksjon på minst 10 år.

Dette gjelder: 356, 911 F-modeller, G-modeller, 964, 993, 996, 997, samt Porsche 914, 924, 928, 944, 959, 968, Boxster (type 986/987), Cayman (type 987), Carrera GT og 1. generasjon Cayenne.

Les også:

Debatt

Les mer om:

Porsche Porsche 911