Annonse
Hjem Motorsport Petter rappet rekorden fra Oliver

Petter rappet rekorden fra Oliver

‒ Oliver må stå opp tidligere om han skal slå denne rekorden, gliste Petter Solberg etter å ha tatt tilbake bakkerekorden i «Norges råeste bakkeløp».

I fjor ble en 43 år gammel Petter Solberg parkert av en 16 år gamle Oliver Solberg under løpet «Norges råeste bakkeløp» i Målselv, men uavhengig av aldersforskjellen var det kanskje ikke noe rart.

Far sjøl rattet nemlig en gammel Ford Escort, og dermed var det rått parti ettersom Oliver kjørte en rallyspekket Citroën Xsara.

Mens Petter brukte 1:50,10 minutt opp den drøye 3 kilometer lange bakken, fløy nærmest Oliver inn til ny bakkerekord med tiden 1:39,33.

Men de gamle er fortsett er eldst.

Saken fortsetter under Annonsen

Petter Solberg la opp som profesjonell fører etter fjoråret, og er nå på en aldri så liten farvel-turné.

Den ble innledet med å begeistre mange hundretusener av entusiaster som møtte opp til det berømte bakkeløpet under Goodwood-festivalen for noen uker siden, og kontrasten var nok stor til Målselv i Troms.

Men Petter er som kjent Petter, og han var innstilt på å gi «110 prosent» opp bakkene i Målselv også.

Sønnen Oliver var på sin side opptatt med rally i USA i helga, så verdensmesteren både i rally og rallycross slapp å møte rekordholderen. Men det var altså selve rekorden Petter hadde satt blikket på.

Og denne gang stilte han med skikkelig materiell, en Volkswagen Polo R som han har vært med på å utvikle gjennom testkjøring.

Petter Solberg i Volkswagen Polo R. Foto: VW)

Petter var selvsagt storfavoritt, og innfridde så det holdt.

Han ble klokket inn til 1:33,61, og knuste dermed Olivers tidligere rekord.

Og den rekorden skal Oliver slite med å ta.

For til neste år er designet på banen gjort noe om, og løypa blir da noe forlenget. Petter testet også denne, og ble blant annet klokket inn til 1:37.62 på en av rundene.

Spydeberg-ekspressen var Norges nye stjerneskudd etter Martin Schanke da han slo igjennom, og de som er gamle nok husker hvordan villstyringen fra Tana i Finnmark feiret sine seire ‒ piruetter etter målgang. Faktisk var denne feiringen så kjent at den fikk sitt eget navn ‒ Schanke-piruetten.

Petter viste etter seieren i Målselv at han slett ikke er noe dårligere, for sjekk hvordan 44-åringen feiret.

Oliver Solberg var altså opptatt av å kjøre rally i USA i helga, og kunne dermed ikke stille opp i Målselv. Før årets sesong signerte han en avtale med Subaru USA, og tar dermed over stafettpinnen fra Petter som ble verdensmester i en Subaru.

Totalt er planen at han skal kjøre 6 av de 8 rundene som utgjør det amerikanske mesterskapet, og han sitter bak rattet på en identisk lakkert Subaru WRX STI som til den pappa Petter ble verdensmester med.

Noen som drar kjensel på fargene til denne Subaruen som Oliver Solberg kjører i USA? (Foto: Subaru)
Noen som drar kjensel på fargene til denne Subaruen som Oliver Solberg kjører i USA? (Foto: Subaru)

I helga var det klart for New England Forest Rally, hvor Oliver innledet svært så bra og lå på 2. plass etter lagkamerat David Higgins etter to fartsprøver. Men så fikk han en punktering som ødela, og måtte til slutt ta til takke med en 5. plass, over 8 minutter bak Higgins som vant løpet.

Men det ble altså ikke en helsvart helg for Solberg-familien, for det var en som kunne juble etter å ha snappet en rekord fra sønnen sin.

Slik har vi sett Petter Solberg en del ganger i løpet av de siste 20 årene. (Foto: VW)
Slik har vi sett Petter Solberg en del ganger i løpet av de siste 20 årene. (Foto: VW)

Petter Solberg har et løp igjen på sin farvel-turné, og det er Gymkhana Grid i Polen som arrangeres i september.

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker