Oi, sjekk denne elektriske BMW 1602

Og ja, vi må selvsagt ikke glemme den spesielle utgaven av BMW i4 heller.


Når vi skriver 2022 er det et par ting som BMW M kan feire. Det ene er at avdelingen som startet med å preppe biler for motorsport nå runder 50 år, og det andre er at det på samme tid ble arrangert OL i München. BMW M slår begge fluene i et smekk.

De har nemlig spurt designeren Ronnie Fieg om han kan videredesigne to spesielle biler, selvsagt med elektrisk drivverk. For selv et merke som BMW M vrir nå innsatsen over til elbiler.

Han takket selvsagt ja, og det er ikke noen hvilken som helst biler han har fått overrekt ‒ en BMW i4 M50, den første elektriske M-bilen, og en 1972-utgave av ikonet BMW 1602.

Nå vet Fieg hva dette handler om.

Ikke bare eier han selv en rekke BMW-biler, men han har også tidligere samarbeidet med BMW. Designeren står nemlig bak en nettbasert butikk som heter Kith, og de har tidligere laget en kolleksjon med BMW-effekter ‒ inkludert en spesiell utgave av BMW M3 (E30).

BMW og Kith startet samarbeidet tilbake i 2020 med en utgave kalt BMW M4 Competition × Kit, og de 150 eksemplarene av denne solgt på mindre enn en halv time. Den rekorden kommer helt sikkert det nye prosjektet i form av en BMW i4 til å knuse.

Men først må vi selvsagt se på den gamle.

Nå vet vi faktisk ikke veldig mye om denne, som altså er en BMW 1602. Og nå kommer en sjokkerende nyhet. BMW lagde sammen med Bosch faktisk to elektriske utgaver av denne bilen til OL i 1972, så nei, BMW i3 var ikke den første helelektriske bilen fra det tyske merket. Langt derifra.

Dagens BMW M vil altså hylle dette, og resultatet er en helelektrisk BMW 1602 signert Fieg.

De sier dog ikke noe om hva som bor i den elektrifiserte retromodellen, så hvilket drivverk den har vet vi ikke. Det vi vet er at Fieg har gjort den enda mer estetisk og gitt den (og BMW i4) en ny farge.

BMW og Kith har nemlig utviklet en ny farge kalt Kith Vitality Green som er helt unik for den nye BMW-samlingen, og det er også en ny logo på 1602 som viser hvem som står bak denne.

På innsiden går det i en farge kalt Caramel, mens man på skinnet på setene kan se navnet Kith. Det gjelder for øvrig også for skinninnsatsene i fotbrønnene for fører og passasjer foran.

Sluttresultatet er rett og slett vakkert:

Den andre bilen på bildet er nesten like flott, og den kan altså by på de samme fargene både på utsiden og innsiden. Den har også en ny logo, og kan skilte med det samme drivsystemet som en vanlig BMW i4 M50 er utstyrt med.

Det betyr to elmotorer og totalt 544 hestekrefter, og 0-100 km/t på 3,9 sekunder. Det betyr også en rekkevidde på 520 kilometer ifølge WLTP, så kreftene går ikke altfor hardt utover rekkevidden.

Men det er et problem ‒ nemlig tilgangen til en BMW i4 M50 by Kith.

Det skal kun lages sju eksemplarer som skal selges, så denne blir den beinhard kamp om. En av disse skal dog auksjoneres bort, så har du en stor nok bankkonto så kan du altså sikre deg en veldig unik BMW i4.

Her er bilder av de elektriske 1602 og i4 M50 signert New York-designeren Ronnie Fieg, og de er det helt klart verd å bruke et minutt på:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter