HjemNyheterNye Ford Ranger med masse praktiske løsninger

Nye Ford Ranger med masse praktiske løsninger

Det amerikanske merket satser tungt på den europeiske pickup-favoritten, og har virkelig lyttet til brukerne når de har satt sammen en ny generasjon.

La oss ta det aller viktigste først. Den nye generasjonen av Ford Ranger er rundt ett år unna, så de som bestiller den senere i år kan forvente å få den levert tidlig neste år.

- Annonse -

Og det er som kjent noe som heter at de som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

Ifølge Ford gjelder dette i høyeste grad den nye generasjonen av Ranger.

Produsenten sier enkelt og greit at dette er den mest brukervennlige Rangeren som noensinne er produsert.

– Å snakke med kundene for å høre hva de ønsker seg av funksjoner, for så å utvikle en løsning på dette er en av de mest takknemlige oppgavene med jobben min, sier utviklingsansvarlig Anthony Hall.

- Annonse -

‒ Uavhengig av om du har en liten bedrift eller er et friluftsmenneske, er det viktig at du kan stole på at lasteplassen din er funksjonell, brukervennlig og holdbar.

Ford har like godt intervjuet mer enn 5.000 kunder, og målet var å finne ut hvordan man utnytter lasteplanet på en best mulig måte.

Og resultatet er en rekke smarte løsninger. Sjekk dette:

 • Et praktisk stigtrinn rett bak bakhjulene gjør tilgangen til det som ligger på lasteplanet langt lettere. Du slipper å stå på hjulet for å hente det du trenger.
 • Belyst lasteplan gjør at du langt enklere finner det du skal ha på planet etter at mørket har falt på, om du er på jobboppdrag eller benytter Rangeren til friluftsaktiviteter.
 • Et nytt sonelyssystem kan lyse opp hele eller deler av området rundt bilen. Det kan styres fra FordPass-appen din på mobilen eller fra berøringsskjermen inni bilen. Systemet kan bruke en kombinasjon av hovedlys, kurve/tåkelys, skiltlys og lyset på lasteplanet og du velger selv hvilke soner du ønsker å lyse opp.
 • Bakluken, som du lett kan åpne og lukke igjen med ei hånd, er konstruert for å kunne fungere som en arbeidsbenk med to nedsenkninger til å feste tvinger for å holde planker og annet materiale på plass når det skal sages. Bakluken kommer også med en innebygd målestokk som gjør det enkelt å måle materialer.
 • Elektriske uttak på lasteplanet er også et tilvalg. Med 12-volts uttak og 400 W inverter kan kunder nå få strøm fra bilen til elektrisk utstyr. Med 400 W-kapasitet kan du få strøm til en liten ovn, en elektrisk kjølebag, en smarttelefon eller en laptop fra uttaket på lasteplanet.

Men dette er ikke alt.

- Annonse -

Ford kan by på en voldsom liste som skal gjøre det enklere å tilpasse lasteplanet for akkurat din bruk:

 • Det nye underlaget på lasteplanet kommer med et lastesystem som gir bedre muligheter til å dele opp planet i forskjellige soner. «Rominndelerne» kan lages av treverk hjemme. Som et tilleggsgode er også planunderlaget mer komfortabelt for knærne dine, langt enklere å holde rent, og minsker risikoen for at lasten sklir rundt.
 • Med mer enn 1.200 liter har nye Ranger det største lastevolumet i klassen. Det betyr at kunder kan få med seg enda mer last. Med nye Ranger, som er 50 mm bredere enn den nåværende modellen, kan du nå få plass til en standard Europall mellom hjulhusene på lasteplanet. Mens det er 1.224 mm mellom hjulhusene, har lasteplanet en lengde på mellom 1.638 mm og 2.305 mm – avhengig av variant.
 • Et skinnesystem på lasteplanet med fjærbelastede og justerbare surrekroker på begge sider gjør at kundene enkelt kan tilpasse og feste ulike typer last. Krokene kan låses på ni forskjellige steder langs skinnene. Nye Ranger kommer også med hele seks faste festekroker for sikring av last mot gulvet i lasteplanet.
 • Nye Ranger kommer også med et eksternt skinnesystem på toppen av lasteplanet med fleksible kroker som kan flyttes dit de gjør best nytte og som gjør det enklere å feste last med stropper og tau. Wildtrak-modellen er utstyrt med aluminiumsprofiler eller rails som også kan fungere som ekstra festeskinner. Disse går langs hele lasteplanets lengde.
 • Et slitesterkt plastmateriale beskytter både toppen av sidene på lasteplanet og bakluken mot skader ved av- og pålessing.
 • Takrails gjør det enkelt å feste takstativ eller annet på taket. Den nye Rangeren kan ha taklast på opptil 350 kilo (statisk) og 85 kilo (dynamisk.)
 • Et elektrisk rulledeksel for lasterommet er også tilgjengelig. Dette kan lukkes og åpnes ved bruk av enten nøkkelen, fra kupeen eller med en knapp plassert på innsiden av lasterommet. Rulledekselet stopper automatisk dersom det skulle møte motstand. Spesielle kanaler langs siden av rulledekselet gjør det også enkelt for kundene å feste tilbehør for frakt av sykler, ski, kajakk, campingutstyr eller lignende.

På toppen av dette er det også ekstra plass til batteriet, og det er tatt høyde for annet ekstrautstyr med eget bryterpanel og kabling ‒ som ekstralys eller vinsj.

Det er også en voldsom liste med personlige valg, mer enn 150 originale tilbehørsløsninger – både for arbeid og fritid.

Nye Ranger bør altså kunne tilpasses ganske så eksakt kundes behov, men hold nå et øye med prisen når valgene hakes ut ‒ for denne kan nok den sprette ganske mye opp fra det den startet på opprinnelig.

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Hva irriterer oss mest i trafikken? (Foto: Bil24)

Dette irriterer oss mest i trafikken

Frende har sjekket hva som irriterer mest når vi kjører bil, og en gammel slager troner fortsatt på toppen. De...
Det store indiske Mahindra-merket skal få MEB-komponenter fra Volkswagen. (Foto: Mahindra)

MEB skal gjøre Indias luft renere

Volkswagen-gruppen har signert en avtale med Indias største kjøretøyprodusent, Mahindra, om bruk av MEB-komponenter for kommende elbiler. For å illustrere...
Nå er interessen for brukte elbiler på Finn rekordhøy, og slike biler tar også klart kortest tid å selge. (Fotos: Finn.no)

Nå søker vi etter brukte elbiler

Endelig er ordet «elbil» inne på topplisten over populære søkeord hos Finn.no. Mens det i stor grad handler om elbiler...
BMW har oppdatert 3-serien, og det inkluderer både sedan- og touring-utgaven. (Fotos: BMW)

BMW med oppdatert 3-serie

Tyskerne har gitt den viktige 3-serien en aldri så liten oppdatering. For ganske nøyaktig 47 år siden skjedde det noe...
Stadig flere blir tatt for å kjøre i ruspåvirket tilstand. (Ill: Bil24)

30 blir tatt i ruskjøring ‒ hver dag

Trenden er bekymringsfull ‒ stadig flere blir tatt for ruskjøring. MA – Rusfri Trafikk er bekymret etter å ha sett...
Toyota skal nå fokusere på infrastruktur for hydrogenbilene her i Europa, slik som Mirai. (Fotos: Toyota)

Toyota vil bygge europeisk hydrogen-infrastruktur

Bilgiganten slår seg sammen med Air Liquide og Caetano Bus i et forsøk på å bygge infrastruktur for hydrogendrevne...
Cadillac Lyriq befinner seg nå i soloppgangen, og er snart på plass i USA. (Fotos: Cadillac)

Cadillac Lyriq har fått rekkevidde og pris

Muligens inspirert av den ekstreme interessen rundt Ford F-150 Lightning, har Cadillac trykket på gasspedalen såpass mye at Lyriq...
Rolls-Royce har gitt Phantom en midtlivs-oppdatering. (Fotos: RR)

Phantom ‒ ånden kjører videre

Rolls-Royce har gitt Phantom en ansiktsløfting, uten at de har endret altfor mye på generasjonen som kom i 2017. Vi...
For første gang har en robot lakkert et avanserte kunstverk på en bil. (Foto: ABB)

For første gang har en robot lakkert bilkunst

En robot lakkerte kunstverk på bare en halv time. Se bilder og video. Det er ABB Robotics som kan fortelle...
Renault trekker seg nå ut av Russland. (Foto: Renault)

Renault selger sin store Russland-virksomhet

45.000 ansatte i Russland får nye arbeidsgivere. Det franske Renault-konsernet gikk faktisk mot strømmen da Putin fant ut at han...
Bilia kjøper opp den norske Jaguar Land Rover-forhandleren Insignia. (Fotos: Bilia)

Oslo-forhandleren som ledet an I-Pace-salget er solgt

Bilia har kjøpt opp Jaguar Land Rover-forhandleren Insignia. Insignia, forhandler av Jaguar, Land Rover og ikoniske Morgan, levde et ganske...
Nio har åpnet det første servicesenteret i Norge. (Fotos: Nio)

Nio åpnet sitt første servicesenter

Ny norsk milepæl for merket som også tilbyr mobil service. Vi har blitt vant til at nye kinesiske bilmerker med...
Dette er en fullstendig selvkjørende Hyundai Ioniq 5. (Fotos: Hyundai)

Hyundai Ioniq 5 blir robotaxi

Mange drømmer kanskje om å sette seg bak rattet til prisvinnende Ioniq 5, men neste år kommer det faktisk...
Dette er Cher’s 1966 Ford Mustang som ble solgt for 643.000 kroner i 2016. Det var 56 prosent mer enn hva en vanlig Mustang av denne typen gikk for den gang. (Fotos: Hagerty)

Hva koster egentlig bilene eid av kjendiser?

Hva har prinsesse Diana, Paul Newman, Tupac, Carroll Shelby og paven til felles? Vel, de er alle på hver...
BMW Norge kan nyte solnedgangen, for de har nemlig svært så fornøyde kunder. (Fotos: BMW)

BMW med de mest fornøyde norske bilkundene

BI har offentliggjort Norsk Kundebarometer 2022, og den viser at BMW har de mest fornøyde kundene av bilmerkene. Handelshøyskolen BI...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her