Det er på gang en oppdatert Toyota Yaris, og jaggu har den ikke fått enda flere hk også. (Fotos: Toyota)

Ny Yaris-utgave med 130 hk

Flere krefter, ny skjermer og fornyet førerassistenter. Nå har favoritten Toyota Yaris blitt enda litt bedre. Se bilder.


En av de aller mest populære bilene med Toyota-merket her i Europa er Yaris, og det rullet ut formidable 170.000 nye slik bare i fjor. Den var også den 7. mest populære nybilen her i Norge i 2023, og bestselgende av ikke-elbilene.

Toyota holder dermed et ekstra øye med bilen, noe som betyr at de gir den oppdateringer i et ganske høyt tempo. Og nå kommer det en ny en runde.

Hybridversjonen har 116 hk, og denne blir også tilgjengelig framover. Men Toyota baner vei for en ny drivlinje i versjonene Style, GR Sport- og den litt mer spesielle Premiere Edition, og da øker kreftene til 130 hk.

Dette takket være en ny 5. generasjons hybrid girkasse og en kraftigere elmotor som øker både kraften og dreiemomentet, og bilen bør dermed by på enda bedre kjøreopplevelse.

Toyota har i tillegg gjort forbedringer i programvaren til strømstyringsenheten (PCU), og resultatet er både raskere akselerasjon opp til 100 km/t og kjappere forbikjøringer. 0 til 100 km/t går et halvt sekund raskere, 9,2 sekunder, men akselerasjonstiden fra 80 til 120 km/t med denne drivlinjen er kortet ned til 7,5 sekunder.

Forbruket bør også være innenfor i disse bensinpristidene, og er opplyst til 3,9-4,3 l/100 km. Altså rundt 0,4 liter på mila. Dette blant annet grunnet et nytt system rundt ladingen av hybridbatteriet, og ved kjøring i nedoverbakker eller i trafikkork brukes data fra navigasjonen for å tilpasse batteriladingen til ruten eller trafikkflyten, slik at den elektriske drivkraften utnyttes så effektivt som mulig, forklarer Toyota.

Når det gjelder assistentene har Yaris fått enda litt bedre systemer for kjøre- og parkeringsassistanse, kjent som Toyota T-Mate som inkluderer den nyeste generasjonen av Toyota Safety Sense.

På toppen av dette har den lille favoritten også fått digitale instrumenter, og multimediesystemet betjenes nå med nye, større skjermer.

Toyota feirer fornyelsen med en ny versjon kalt Yaris Premiere Edition, og denne er kun tilgjengelig med 130 hk. Utgaven skiller seg ut med en helt ny farge kalt Neptune Blue kombinert med svart tak, og her følger den blå fargen inn i interiøret på setesømmene og dekorlistene på dashbordet og dørsidene.

Premiere Edition kommer med nye 17-tommers aluminiumsfelger, og er også tilgjengelig med et svart utvendig tak kombinert med lakkene Platinum Pearl White og Silver Metallic.

Spesialutgaven kommer også med ganske mye utstyr som standard, som et head-up-display, automatisk klimakontroll med to soner og Nanoe-X-filter, 12,3-tommers digitalinstrument, en 10,5-tommers skjerm for multimediesystemet Toyota Smart Connect med intelligent stemmeassistent og online navigasjon, forklarer Toyota.

Premiere Edition inkluderer også panoramatak med manuelt betjent rullegardin og JBL Premium Audio lydsystem med åtte høyttalere, og versjonen kan også betjenes med en digital nøkkel via app, ifølge det japanske merket.

Toyota Norge sier salgsstart for oppgradert Yaris er planlagt til mars, så den bør ikke være altfor langt unna.

Bildene er allerede her, så her at du bilder av en ny og enda litt bedre Toyota Yaris:

Bildeserie
Debatt

Les mer om:

Hybrid Toyota Toyota Yaris