Annonse
HjemNyheterNy løsning gjør bruktbilkjøpet enklere

Ny løsning gjør bruktbilkjøpet enklere

Rundt en halv million bruktbiler skifter eiere hvert år, og nå gjør en ny digital løsning salget eller kjøpet enklere og dermed også tryggere.

Om du skal kjøpe en bruktbil må du alltid passe på å signere en kjøpekontrakt, slik at du er bedre sikret om det dukker opp problemer med bilen i etterkant. På Norges største bruktbilmarkedet, Finn.no, finner du for eksempel en kjøpekontrakt.

Dette vet de fleste, men det kan også være en litt komplisert og forvirrende prosess. Det er nemlig ikke det eneste dokumentet som skal signeres, for en salgsmelding og et omregistreringsskjema må også fylles ut.

Nå samler NAF sammen med Statens vegvesen disse dokumentene på en plattform, noe som vil forenkle kjøpet eller salget.

Saken fortsetter under Annonsen

En ting som skiller den nye løsningen fra for eksempel den man finner på Finn, er at NAF sjekker at den som fyller ut kontrakten faktisk er den som eier bilen.

‒ Vi er veldig glade for å kunne lansere denne nye løsningen sammen med Statens vegvesen, hvor alt papirarbeidet er samlet digitalt på naf.no. NAF ønsker å bidra til at flere får en trygg og god bruktbilhandel. Dette tror vi er et viktig bidrag, sier Espen Andreassen, produkteier i NAF.

I utgangspunktet er det å kjøpe en bruktbil en smertefri opplevelse, men med rundt en halv million eierskifter i året og tusenvis av kroner på spill er det også mange som havner i problemer. Faktisk er brukbilsalg den største enkeltårsaken til klagesaker hos Forbrukerrådet, så det er all grunn til å ta forholdsregler.

‒ Kjøpekontrakten er bruktbilkjøpets viktigste dokument. Uten kontrakt står du mye svakere om det dukker opp problemer i etterkant. Ut ifra sakene vi i NAF hjelper våre medlemmer med, ser vi at mange glemmer kontrakten eller ikke kjenner til hvor viktig den er, understreker Andreassen.

Statens vegvesen har de siste årene gjort veldig mye for å forenkle hverdagen til forbrukerne, og har utviklet en rekke digitale tjenester ‒ inkludert et digitalt førerkort.

‒ I prosjektet Autosys arbeider vi for å hente ut samfunnsøkonomiske gevinster for både samfunnet og Statens vegvesen, etter tydelige effektmål, forklarer Erik Johannessen, prosjektleder for Autosysprosjektet i Statens vegvesen.

‒ Statens vegvesen er opptatt av at vi setter brukerne i sentrum gjennom involvering og utvikling av helhetlige løsninger. Det er samtidig viktig at løsningene styrker næringslivets konkurranseevne og øker produktiviteten i samfunnet i tråd med regjeringens føringer. Løsningen som NAF nå tar i bruk er et godt eksempel på at Statens vegvesen har lyktes med dette.

NAF har altså samlet de viktigste dokumentene rundt kjøp og salg av bruktbil på en plattform, så skal du kjøpe eller selge en bruktbil finner du enkelt alle de tre viktige dokumentene på kjopekontrakt.naf.no.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse