Annonse
HjemElbilerNy langdistansekonge av Audi Q4 e-tron

Ny langdistansekonge av Audi Q4 e-tron

Audi plusser på to nye utgaver i den ferske Q4 e-tron-familien, en ny langdistanseversjon og en ny firehjulsdriftet quattroutgave.

Audis andre rene elbilmodell ble lansert så sent som i april, og er den første litt mer kompakte elektriske SUV-modellen til de fire ringene.

Ved lansering kunne Audi friste med to basisversjoner, enten Q4 e-tron og Q4 Sportback e-tron, og det var mulig å velge ytterligere tre varianter av disse.

Q4 35 e-tron med en oppgitt rekkevidde på 341 kilometer for grunnmodellen og 349 for Sportback, Q4 40 e-tron med rekkevidde på 520 kilometer samt Q4 50 e-tron quattro som har WLTP-tall på 488 kilometer for e-tron og 497 kilometer for Sportback e-tron.

Det betyr altså fem versjoner rett ut fra startboksen, og nå øker familien altså med to nye utgaver. Og ikke hvilken som helst heller.

Saken fortsetter under Annonsen

Det er nemlig en ny langdistansesjef i familien, og en med det legendariske navnet quattro i seg. To utgaver som helt sikkert frister nordmenn, og la oss ta langdistanseutgaven først.

Denne tetter Sportback-hullet fra lanseringen, altså 40-versjonen, og blir altså den som kan by på aller best rekkevidde. Q4 Sportback 40 e-tron har nemlig et WLTP-tall på hele 534 kilometer, noe som jo lover svært bra for kommende elbilmodeller fra Audi.

Q4 Sportback 40 e-tron kan skilte med en elmotor som leverer 204 hk, og den mer aerodynamiske Sportback øker dermed rekkevidden med 14 kilometer i forhold til Q4 40 e-tron.

Det kommer også en lillesøster til dagens to quattroutgaver, og her lanserer Audi også et nytt nummer.

Den nye utgaven heter Q4 45 e-tron quattro, og med to elmotorer kan den skilte med 265 hk som gjør at den klarer 0-100 km/t på 6,9 sekunder. Toppfarten er som sin storesøster satt til 180 km/t.

50 e-tron quattro har 299 hk og klarer 0-100 km/t på 6,2 sekunder, og det gjelder for begge 50-utgavene.

Rekkevidde til den nye quattroversjonen lyder på 490 kilometer, altså 7 små km færre enn Sportback 50 e-tron quattro.

Audi opplyser at begge versjonene er klar til bestillinger allerede nå, så de vil nok dukke opp også hos Audi.no om ikke altfor lang tid.

Her er flere bilder av den ene av de to nye medlemmene i familien til Audi Q4 e-tron, nemlig Q4 45 e-tron quattro:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse