Annonse
Hjem Elbiler Nordmenn får se denne før verdenspremieren

Nordmenn får se denne før verdenspremieren

Det hører absolutt til sjeldenhetene at en bilprodusent inviterer kundene til å se en ny modell før den har hatt verdenspremiere, men Norge blir så viktig for elbilen Skoda Vision iV at det nå skjer her hjemme.

Volkswagen-gruppen er godt i gang med sin elbilsatsing, som inkluderer Audi e-tron, Porsche Taycan og Volkswagen ID. 3.

En fjerde svært viktig modell er også på vei, Skoda Vision iV.

Skoda har virkelig slått seg opp og fram de siste årene, og solgte faktisk flere biler enn Toyota her i Europa i 2018. Hvem hadde trodd det?

Skodas store styrke er at de har truffet godt i flere segmenter, og hadde hele seks modeller inne blant de 100 mest solgte i Europa i fjor.

Saken fortsetter under Annonsen

Den aller mest populære var Skoda Octavia på en 7. plass, og denne «folkebilen» er 4,67 meter lang og 1,81 meter bred.

Det er neppe tilfeldig at elbilen Vision iV, iallfall konseptet, har tilnærmet de samme målene. For Skoda har virkelig forventninger knyttet til den kommende elbilen.

En Vision iV Concept er 4,66 meter lang og 1,92 meter bred, og kan fås med både hengefeste og firehjulstrekk. Og bør by på god innvendig plass.

For mens Octavia har en akselavstand på 2,68 meter, kan elbilen uten en stor motor og girkasse by på 2,76 meter mellom de to akslingene. Og det hjelper også på at Vision iV er 1,61 meter høy, og i sum betyr alt dette mer rom på innsiden.

I tillegg kan konseptmodellen som har 4×4 by på 306 hestekrefter og en rekkevidde på rundt 500 kilometer, så den kommende elbilen har alle forutsetninger til å bli en svært populær bil om prisen også blir av den konkurransedyktige sorten.

Dette har igjen ført til stor interesse for den høyreiste modellen, også blant norske kunder.

Skoda har da også hatt et spesielt øye til elbilnasjonen Norge når det kommer til Vision iV, og nå trekker de den helt ut.

Norske kunder skal like godt få muligheten til å sjekke den nærmere ut ‒ før alle andre kundene i resten av verden.

Den produksjonsklare modellen blir altså vist for aller første gang under et eksklusivt arrangement i Norge 12. januar, hvor kunder som har forhåndsbestilt bilen blir invitert.

– Vi har jobbet mye for å kunne gi kundene våre denne muligheten, fordi vi vet at mange har gledet seg lenge til å se den. Samtidig vet jeg at interessen ikke blir noe mindre av å se den ferdige utgaven på nært hold, sier Thomas Meiner, direktør for Skoda Norge i Harald A. Møller.

Å vise en ferdig bil til et stort utvalg kunder før verdenspremieren gir selvsagt noen utfordringer, og Skoda Norge sier at de stiller strenge sikkerhetskrav. Det blir blant annet forbud mot å dra med seg mobilen og annet kamerautstyr inn i utstillingslokalet, som befinner seg på Gardermoen.

– Den unike muligheten vi har fått til å vise bilen, før resten av verden får se den, kommer med en rekke krav fra fabrikken. Alle som forhåndsbestiller bilen får en invitasjon, og da er det førstemann til mølla. På grunn av restriksjoner knyttet til sikkerheten har vi ikke mulighet til å åpne for alle de tusenvis som står på lista vår, men vi lover at vi skal åpne dørene for så mange som mulig, sier Meiner.

Produsenten har altså fortsatt ikke bekreftet tallene og spesifikasjonene rundt den ferdige produksjonsmodellen bygget på Volkswagen-gruppens MEB-plattform, men som vi skjønner satser Skoda tungt på denne som hadde premiere som en konseptmodell under Genève Motor Show i mars.

Om de har truffet blink vet de mer etter 12. januar, for da har mange rutinerte og kresne elbil-nordmenn gitt sin dom.

Skoda åpnet for reserveringer i juni, mens utleveringene skal starte til neste år.  

Her er flere bilder av konseptmodellen:

Les også:

Forrige artikkelEt vektløst pit stop
Neste artikkelEn Cybertruck-killer?

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker