Annonse
Hjem Elbiler Nå trenger du ikke å rope til baksetepassasjeren

Nå trenger du ikke å rope til baksetepassasjeren

Stereoselskapet Harman viser nå fram teknologi som lar deg prate i normalt tonelag med de andre i bilen.

Elbilene bringer med seg flere fordeler enn at de ikke forurenser. En av disse er støyen ‒ for du slipper å høre på motorduren i en utslippsfri bil.

Men dette har også gitt produsentene en utfordring.

For med manglende motordur dukker det opp andre og ofte ukjente lydkilder, og det er nå fullt fokus på lyden i en kupé.

Harman er en gigant innen lydanlegg, og har nå kastet seg på audiotrenden med full kraft. De ønsker å optimalisere lyden, både når man snakker med hverandre og den irriterende bakgrunnsstøyen i mobilsamtalene.

Saken fortsetter under Annonsen

Under den pågående teknologimessen CES i Las Vegas har de dratt med seg noe de kaller Premium Communications.

Denne byr på tre hovedfunksjoner som skal gjøre kjøreturen enda mer hyggelig.

Den første omhandler «i-bil-kommunikasjonen» forkortet ICC på engelsk og kombinerer mikrofoner, talebehandling og lydsignalbehandling i bilen. Dette gjøres for å skape et ideelt miljø for samtaler i kupéen, tydeliggjøre lydene du gjerne vil høre og redusere de du ikke vil høre.

Denne bilkommunikasjon gjør det mulig for føreren å kommunisere direkte med passasjerene i baksetene uten å måtte vende seg rundt eller ta øynene av veien. De som sitter i andre rad og selv i en potensiell tredje rad skal med denne løsningen kunne kommunisere enkelt med de i første rad ‒ og dermed eliminere behovet for å øke stemmen for å bli hørt.

Så ja, det blir slutt på ropingen.

Kvinnen på dette bildet ser iallfall til å sette pris på akkurat det:

Men Harman byr altså på mer enn dette.

Den andre funksjonen er kalt ClearChat og er myntet på mobilsamtaler. Dette systemet har avanserte støyformede mikrofoner med løsninger som ekko-demping og støyreduksjonsalgoritmer for å fjerne uønsket kabinestøy, inkludert lyder fra luftkondisjonering, dekkene eller medpassasjerer slik at de på den andre enden hører best mulig.

Den tredje er personlige kommunikasjonssoner. Dette åpner for hver av de i bilen for eksempel kan bruke stemmeassistenten eller å ha en telefonsamtale uten at den på andre enden blir forstyrret av medpassasjerens musikk eller underholdning.

‒ Med regelmessig bruk av stemmeaktiverte enheter, kombinert med forbrukerens alltid påkoblede livsstil, blir det stadig viktigere å kommunisere når du er på farten, spesielt i bilen, sier en av presidentene i Harman, Michael Mauser.

‒ Premium Communications utnytter de nyeste framskrittene i smart lyd for å tilpasse lydmiljøet og forbedre all kommunikasjon som skjer i kjøretøy ‒ enten det er taleassistent, noen på den andre enden av en telefonsamtale eller mellom passasjerer.

Systemet blir altså vist fram under CES-messen, og kommer forhåpentlig snart i en bil nær deg. Det er for øvrig mer enn 50 millioner biler på veiene i dag med et lydsystem fra Harman.

Følg bil24 på Facebook

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,216FansLik
42FølgereFølg
74FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker