Lexus pirrer med det som kan være en ladehybrid

12. juni skal Lexus avduke en ny generasjon av SUV-modellen NX, og ikke bli overrasket om det faktisk inkluderer en ladbar hybrid-versjon.


I likhet med eierne Toyota, har også Lexus utsatt sin satsting på ladbare biler. Nå har riktignok begge tatt det første steget, Lexus med sin elbilversjon av UX og Toyota blant annet med en ladehybrid av det som er Norges mest populære bil så langt i 2021, Rav4.

Men Lexus har foruten UX 300e fokusert på selvladende hybrider, men snart er det også klart for en ladbar hybrid.

Dagen etter selveste 17. mai kunngjorde nemlig det litt mer luksuriøse merket at de skal komme med en ladbar hybrid allerede i år, før de kommer med sin aller første dedikerte elbilmodell til neste år.

Og når proppen først dras kan vi forvente oss en bølge av ladbare Lexus-modeller, faktisk mer enn 10 innen 2025. Dette skal visjonen kalt Lexus Electrified lansert i 2019 sørge for.

Vi venter selvsagt spent på den første rene elbilmodellen fra Lexus, men før det har de altså annonsert en ladbar hybrid. Og mye peker på at det blir en versjon av den nye generasjonen av NX som de nå har på gang.

For det første sier Lexus at ladehybriden kommer gjennom en bil som er på masse-markedet, og for det andre er NX Lexus’ svar på Rav4.

Så skal vi gjette så får nye NX en lignende ladbar løsning som den nye Rav4, og det er ikke det dummeste Lexus kan gjøre. Den særs populære SUV-modellen til Toyota har nemlig en oppgitt elektrisk rekkevidde på hele 75 kilometer, noe som betyr at mange kan bruke den som en ren elbil i hverdagen.

Resultatet er da også at det er registrert hele 4.212 Rav4 her i Norge i år, og den troner klart på toppen av salgslistene så langt.

Hvordan nye NX ser ut er ikke offentlig kjent, for Lexus skal ikke vise den nye gerenasjonen av SUV-modellen som i dag er 4,64 meter lang før i slutten av neste uke.

Men for å pirre litt ekstra foran verdenspremieren har det japanske merket offentliggjort et bilde, og selv om det ikke akkurat sier mer enn tusen ord kan vi slå fast at nye NX har noen smale sammenhengende og moderne baklys.

Og at bildet er tatt ved Fuji-fjellet, hvor faktisk Toyota selv nå bygger seg en helt ny bærekraftig og elektrifisert by kalt Woven City. Tilfeldig?

Les også:

Les mer om:

Nyheter