Annonse
Hjem Nyheter Kvinnen som viste vei

Kvinnen som viste vei

Hun kan kalles en ekte kvinne-pioner. I 1888 skapte Bertha Benz oppstandelse med sin magiske vogn, og banet vei for bilene vi kjenner i dag. Se den inspirerende videoen.

I dag er det er 8. mars, dagen som er satt av til å hylle kvinnene og sette fokus på kampen for likestilling. Og opp gjennom historien har det da også vært en rekke sterke kvinner som har tatt kampen, og vist at kvinnene absolutt hører hjemme også utenfor kjøkkenet.

En av disse heltene er Bertha Benz, den bedre halvdelen til Mercedes-grunnlegger Carl Benz.

For mer enn 130 år siden ble hun Daimlers aller første kvinnelige testfører, og gjennomførte en strabasiøs tur på mer enn 100 kilometer med en ny og oppsiktsvekkende oppfinnelse.

Saken fortsetter under Annonsen

Hun var tøffere enn toget, modig som få og hadde en besluttsomhet som kunne flytte fjell. Altså en perfekt rollemodell ikke bare for kvinnene, men for alle oss.

‒ Hun var modigere enn meg, skal Carl Benz ha uttalt om kona som ikke lot seg stoppe.

Bilenes gudfar skapte den første praktiske automobilen i 1885, og tok patent på oppfinnelsen i 1886.  Men suksessen som fulgte og som forandret verden hadde kanskje ikke vært mulig uten Bertha ved sin side.

For da samfunnet fortsatt var svært så skeptiske til disse jernvognene som ved hjelp av mystiske krefter rullet av gårde, bestemte Bertha seg for å ta saken i egne hender.

Hun skulle selv vise folket hva dette var for noe.

Sammen med de unge sønnene Eugen og Richard bestemte hun seg for å ta fatt på en 106 kilometer lang og strabasiøs tur fra Mannheim til foreldrenes hjem i Pforzheim, og med seg i automobilen hadde hun en stor dose pågangsmot og en sterk tro på sin manns nye oppfinnelse.

Men turen var ikke uten utfordringer med mekaniske feil og reperasjoner, og hun måtte også stoppe for å «fylle» drivstoff. Det gjorde hun på et apotek, hvor hun kjøpte ingrediensene som utgjorde drivstoffet.

I dag er dette apoteket ansett som verdens aller første bensinstasjon.

Men hun lot seg ikke stoppe, og gjennomførte turen på 12 timer. Og deretter kjørte hun en litt annen rute tilbake igjen.

Historiens hennes har nå blitt til en kortfilm på fire minutter.

‒ Det var viktig for teamet mitt å skildre Bertha Benz som en sterk kvinne og tidløs rollemodell, forklarte Bettina Fetzer, visepresident for markedsavdelingen til Mercedes-Benz personbiler.

‒ Bertha var en pioner og vår første testfører. Hennes mot og vilje til å ikke gi opp er til stor inspirasjon. Med filmen ønsker vi å motivere folk til å gå gjennom livet med en like positiv «ta-det-som-det-kommer» tilnærming, og å takle utfordringer med selvtillit.

Verden ble aldri den samme etter Carl Benz’ oppfinnelse, noen en sterk kvinne bidro til.

Så takk til Bertha, og til alle kvinnene der ute: Gratulerer med dagen, og tro på dere selv!

Her er den inspirerende kortfilmen:

Følg bil24 på Facebook

Les også:

Volvo gjør noe svært oppsiktsvekkende

Volvo setter nå hastighetssperre på bilene sine. (Begge foto: Volvo)

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,716FansLik
80FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker